Groziņiem
Pildījumam
Šokolādes krēmam
Dekorēšanai
Sviestu un pūdercukuru sakuļ čaganā masa un pievieno olas dzeltenumu.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, vaniļas cukuru un kanēli un iemaisa visu sviesta olu maisījumā.
Sastrādā mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.
Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.
Mīklu sadala 20 gabaliņos. Katru iespiež kēksiņa formā un sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 10 minūtes, tad atdzesē.
Pagatavo pildījumu. Saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru uzkarsē. Atsevišķā katliņā, ik ap brīdim pamaisot, līdz 120 °C uzvāra glikozes vai dzidro sīrupu, sāli un cukuru.
Krējuma maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, uzmanīgi ielej cukura maisījumā.
Pildījumu lej kēksu formiņās un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
Šokolādi sakapā. Saldo krējumu uzvāra un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Atdzesē vismaz 20 minūtes.
Šokolādes krēmu pārziež kēksiņiem un pārkaisa ar sāls pārslām. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.
Šo recepti sastādīja