Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu

Apmēram 20 groziņi 2 stundas
Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu
Vērtējums: (3gab.)

Sastāvdaļas

    Groziņiem

    • 100 g sviesta istabas temperatūrā
    • 45 g Dansukker pūdercukura
    • 1 olas dzeltenums
    • 120 g kviešu miltu
    • 4 ēdamkar. kakao pulvera
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 2 tējkar. malta kanēļa

    Pildījumam

    • 300 ml saldā krējuma
    • 120 g sviesta
    • 2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 140 g Dansukker Glikozes sīrupa (var izmantot dzidro sīrupu)
    • 140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 0,5 tējkar. sāls
    • 280 g Dansukker gaišā Muscovado cukura

    Šokolādes krēmam

    • 100 g tumšās šokolādes
    • 100 ml saldā krējuma

    Dekorēšanai

    • sāls pārslas

    Sviestu un pūdercukuru sakuļ čaganā masa un pievieno olas dzeltenumu.

    Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, vaniļas cukuru un kanēli un iemaisa visu sviesta olu maisījumā.

    Sastrādā mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

    Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.

    Mīklu sadala 20 gabaliņos. Katru iespiež kēksiņa formā un sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 10 minūtes, tad atdzesē.

    Pagatavo pildījumu. Saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru uzkarsē. Atsevišķā katliņā, ik ap brīdim pamaisot, līdz 120 °C uzvāra glikozes vai dzidro sīrupu, sāli un cukuru.

    Krējuma maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, uzmanīgi ielej cukura maisījumā.

    Pildījumu lej kēksu formiņās un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

    Šokolādi sakapā. Saldo krējumu uzvāra un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Atdzesē vismaz 20 minūtes.

    Šokolādes krēmu pārziež kēksiņiem un pārkaisa ar sāls pārslām. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker