Melleņu klimpas

Melleņu klimpas
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Zupai

    • 500 g melleņu
    • 250 ml ūdens
    • 150 g Dansukker baltā cukura
    • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
    • 2 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
    • Puse citrona sulas

    Klimpām

    • 150 miltu
    • 3 olas
    • Naža gals sāls
    • 60 g cukura
    • 500 ml ūdens vārīšanai

    Klimpu pagatavošana: Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti veido klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeldējušas virs ūdens.

    Zupas pagatavošana: Uzvāra ūdeni, pievieno mellenes un cukuru. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno zupai. Zupu uzvāra. Pievieno citrona sulu un atsevišķi uzvārītās klimpas. Atdzesē. Pasniedz aukstu.

    Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
    Fotogrāfs: Gvido Kajons