Sastāvdaļas
Zupai
500 g melleņu
250 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
Puse citrona sulas
Klimpām
150 miltu
3 olas
Naža gals sāls
60 g cukura
500 ml ūdens vārīšanai
Instrukcijas
Klimpu pagatavošana: Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti veido klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeldējušas virs ūdens.
Zupas pagatavošana: Uzvāra ūdeni, pievieno mellenes un cukuru. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno zupai. Zupu uzvāra. Pievieno citrona sulu un atsevišķi uzvārītās klimpas. Atdzesē. Pasniedz aukstu.
Ja zupu gatavo ziemā, tad ķīseli vāri no gatava melleņu ievārījuma, pievienojot tikai kartupeļu cieti un citrona sulu skābumam.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.