Melleņu ievārījums - Receptes

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg melleņu
  • 2 standziņas kanēļa
  • 3 anīsa zvaigznītes
  • 0,5 kg Dansukker Ievārījuma cukura

Ogas liek katlā,  pievieno kanēļa standziņas, anīsa zvaigznītes un ievārījuma cukuru un vāra, līdz sāk burbuļot. Tad samazina liesmu līdz minimumam un, maisot ar koka karoti, vāra vēl kādas 10-15 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Izslēdz plīti un atstāj ievārījumu uz vienu stundu, lai ievelkas garšvielas. Pēc tam tās izņem, ievārījumu vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.

Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja


;