Melleņu ievārījums

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

1 kg melleņu
2 standziņas kanēļa
3 anīsa zvaigznītes
0,5 kg Dansukker Ievārījuma cukura

Instrukcijas

Ogas liek katlā,  pievieno kanēļa standziņas, anīsa zvaigznītes un ievārījuma cukuru un vāra, līdz sāk burbuļot. Tad samazina liesmu līdz minimumam un, maisot ar koka karoti, vāra vēl kādas 10-15 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Izslēdz plīti un atstāj ievārījumu uz vienu stundu, lai ievelkas garšvielas. Pēc tam tās izņem, ievārījumu vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.

Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.