Melleņu klimpas

Melleņu ķiļķeni ir latviešu virtuves zelta fonds. Vasaras plaukumā vai ziemas salā - mellenes ir nepārspējama vērtība pati par sevi. Ja gatavosi šo recepti ziemā, ogu vietā liec jau gatavu ievārījumu.

Atzīme (145 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Zupai
500 g melleņu
250 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
Puse citrona sulas

Klimpām
150 miltu
3 olas
Naža gals sāls
60 g cukura
500 ml ūdens vārīšanai

Instrukcijas

Klimpu pagatavošana: Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti veido klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeldējušas virs ūdens.

Zupas pagatavošana: Uzvāra ūdeni, pievieno mellenes un cukuru. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno zupai. Zupu uzvāra. Pievieno citrona sulu un atsevišķi uzvārītās klimpas. Atdzesē. Pasniedz aukstu.

Ja zupu gatavo ziemā, tad ķīseli vāri no gatava melleņu ievārījuma, pievienojot tikai kartupeļu cieti un citrona sulu skābumam.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.