Sastāvdaļas
Zupai
500 g melleņu
250 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
Puse citrona sulas
Klimpām
150 miltu
3 olas
Naža gals sāls
60 g cukura
500 ml ūdens vārīšanai
Instrukcijas
Klimpu pagatavošana: Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti veido klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeldējušas virs ūdens.
Zupas pagatavošana: Uzvāra ūdeni, pievieno mellenes un cukuru. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno zupai. Zupu uzvāra. Pievieno citrona sulu un atsevišķi uzvārītās klimpas. Atdzesē. Pasniedz aukstu.
Ja zupu gatavo ziemā, tad ķīseli vāri no gatava melleņu ievārījuma, pievienojot tikai kartupeļu cieti un citrona sulu skābumam.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.