Limončello tiramisu

Ja dzīve tev pasniedz citronus, tad uztaisi limončello! Ja limončello jau gatavs, tad izmanto to tiramisu pagatavošanai. Kraukšķīgi “dāmu pirkstiņi”, mascarpone siers, citronu krēms, sula un liķieris – viss garšas kārpiņu lutināšanai.

8 porcijas

Atzīme (40 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Tiramisu 
30 cepumi “Dāmu pirkstiņi”
450 ml maskarpones siera
280 g citronu krēma
60 ml limončello liķiera
3 ēdamkarotes citronu sulas
300 ml saldā krējuma
40 g Dansukker cukura

Limončello sīrupam
190 ml ūdens
50 g Dansukker cukura
160 ml limončello liķiera
2 ēdamkarotes citronu sulas

Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote citronu miziņu

Instrukcijas

Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, samaisa un karsē uz vidēji mazas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no uguns, iemaisa limončello liķieri un citronu sulu. Ļauj atdzist.

Bļodā saputo svaigo maskarpones sieru, līdz tas ir kļuvis krēmīgāks. Svarīgi ir svaigo sieru nepārputot. 

Pievieno citronu krēmu, limončello liķieri, citronu sulu un viegli saputo. Masu noliek malā.

Citā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz izveidojušās stingras putas. Putukrējumu pamazām iecilā maskarpones masā.

Vispirms katru “Dāmu pirkstiņu” ne ilgāk par 2 sekundēm pa vienam iemērc limončello sīrupā un liek citu citam blakus paredzētajā traukā. Kad pamatne noklāta ar cepumiem, to pārsmērē ar pusi pagatavotā krēma. Tad liek otro kārtu ar “Dāmu pirkstiņiem”, kas iemērkti limončello sīrupā. Kad viss pārklāts ar cepumiem, tiem smērē pāri atlikušo krēma masu.

Dekorē ar putukrējumu, pārber pāri citronu miziņas. Desertu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 8 stundām. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.