Sastāvdaļas
Tiramisu
30 cepumi “Dāmu pirkstiņi”
450 ml maskarpones siera
280 g citronu krēma
60 ml limončello liķiera
3 ēdamkarotes citronu sulas
300 ml saldā krējuma
40 g Dansukker cukura
Limončello sīrupam
190 ml ūdens
50 g Dansukker cukura
160 ml limončello liķiera
2 ēdamkarotes citronu sulas
Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote citronu miziņu
Instrukcijas
Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, samaisa un karsē uz vidēji mazas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no uguns, iemaisa limončello liķieri un citronu sulu. Ļauj atdzist.
Bļodā saputo svaigo maskarpones sieru, līdz tas ir kļuvis krēmīgāks. Svarīgi ir svaigo sieru nepārputot.
Pievieno citronu krēmu, limončello liķieri, citronu sulu un viegli saputo. Masu noliek malā.
Citā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz izveidojušās stingras putas. Putukrējumu pamazām iecilā maskarpones masā.
Vispirms katru “Dāmu pirkstiņu” ne ilgāk par 2 sekundēm pa vienam iemērc limončello sīrupā un liek citu citam blakus paredzētajā traukā. Kad pamatne noklāta ar cepumiem, to pārsmērē ar pusi pagatavotā krēma. Tad liek otro kārtu ar “Dāmu pirkstiņiem”, kas iemērkti limončello sīrupā. Kad viss pārklāts ar cepumiem, tiem smērē pāri atlikušo krēma masu.
Dekorē ar putukrējumu, pārber pāri citronu miziņas. Desertu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 8 stundām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.