Sastāvdaļas
Tiramisu
30 cepumi “Dāmu pirkstiņi”
450 ml maskarpones siera
280 g citronu krēma
60 ml limončello liķiera
3 ēdamkarotes citronu sulas
300 ml saldā krējuma
40 g Dansukker cukura
Limončello sīrupam
190 ml ūdens
50 g Dansukker cukura
160 ml limončello liķiera
2 ēdamkarotes citronu sulas
Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote citronu miziņu
Instrukcijas
Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, samaisa un karsē uz vidēji mazas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no uguns, iemaisa limončello liķieri un citronu sulu. Ļauj atdzist.
Bļodā saputo svaigo maskarpones sieru, līdz tas ir kļuvis krēmīgāks. Svarīgi ir svaigo sieru nepārputot.
Pievieno citronu krēmu, limončello liķieri, citronu sulu un viegli saputo. Masu noliek malā.
Citā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz izveidojušās stingras putas. Putukrējumu pamazām iecilā maskarpones masā.
Vispirms katru “Dāmu pirkstiņu” ne ilgāk par 2 sekundēm pa vienam iemērc limončello sīrupā un liek citu citam blakus paredzētajā traukā. Kad pamatne noklāta ar cepumiem, to pārsmērē ar pusi pagatavotā krēma. Tad liek otro kārtu ar “Dāmu pirkstiņiem”, kas iemērkti limončello sīrupā. Kad viss pārklāts ar cepumiem, tiem smērē pāri atlikušo krēma masu.
Dekorē ar putukrējumu, pārber pāri citronu miziņas. Desertu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 8 stundām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.
Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.