Sastāvdaļas
Tiramisu
30 cepumi “Dāmu pirkstiņi”
450 ml maskarpones siera
280 g citronu krēma
60 ml limončello liķiera
3 ēdamkarotes citronu sulas
300 ml saldā krējuma
40 g Dansukker cukura
Limončello sīrupam
190 ml ūdens
50 g Dansukker cukura
160 ml limončello liķiera
2 ēdamkarotes citronu sulas
Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote citronu miziņu
Instrukcijas
Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, samaisa un karsē uz vidēji mazas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no uguns, iemaisa limončello liķieri un citronu sulu. Ļauj atdzist.
Bļodā saputo svaigo maskarpones sieru, līdz tas ir kļuvis krēmīgāks. Svarīgi ir svaigo sieru nepārputot.
Pievieno citronu krēmu, limončello liķieri, citronu sulu un viegli saputo. Masu noliek malā.
Citā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru, līdz izveidojušās stingras putas. Putukrējumu pamazām iecilā maskarpones masā.
Vispirms katru “Dāmu pirkstiņu” ne ilgāk par 2 sekundēm pa vienam iemērc limončello sīrupā un liek citu citam blakus paredzētajā traukā. Kad pamatne noklāta ar cepumiem, to pārsmērē ar pusi pagatavotā krēma. Tad liek otro kārtu ar “Dāmu pirkstiņiem”, kas iemērkti limončello sīrupā. Kad viss pārklāts ar cepumiem, tiem smērē pāri atlikušo krēma masu.
Dekorē ar putukrējumu, pārber pāri citronu miziņas. Desertu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 8 stundām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.