Lieldienu salāti

4 personām
Lieldienu salāti
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

250 g laša filejas
5 g sāls
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 balto piparu graudi
500 ml salātu lapu (jebkuri salāti)
100 g saldētu sparģeļu
100 g kūpināta laša
250 g neattīrītu garneļu (svaigas vai saldētas)
4 vārītas olas

Mērcei
50 ml majonēzes
150 ml biezas konsistences skābā krējuma ar vismaz 30% tauku saturu
Šķipsna sāls, šķipsna balto piparu
0,5 tējk. sinepju pulvera
5 g Dansukker pūdercukura
50 ml sakapātu diļļu
50 ml sakapātu pētersīļu
10 ml sakapātu sīpolu

Dekorēšanai
Dilles

Laša filejas noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra. Tad ieliek ūdenī laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem katlu no uguns un atstāj 15-20 minūtes.

Salātu lapas noskalo un nosusina uz papīra dvieļa. Izkārto salātu lapas 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa 4 šķīvjiem.

Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sagriež sparģeļus gabaliņos. Olas un garneles izloba. Olas sagriež daiviņās. Kūpināto lasi sagriež strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto šķīvjos ar salātu lapām.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem. Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker