Krēma īriss

Krēma īriss

45 konfektes 45 minūtes
Klasiskas, garšīgas un vienkārši pagatavojamas konfektes kārumiem un Ziemassvētku dāvanām. Dzidrais sīrups īrisu padara vijīgu un neļauj tam pilnībā sacietēt.
Krēma īriss
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 g Dansukker baltā cukura
  • 180 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Visas sastāvdaļas katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125˚C. Gatavību var pārbaudīt, ar pilienu masas aukstā ūdenī. Ja piliens pārvēršas par mīkstu apaļu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Cepamformu 18x25 cm izmērā ieeļļo un ielej tajā īrisa masu. Novieto vēsumā uz 24 stundām, līdz īriss sastindzis. Sagriež formiņās un katru ietin sviestpapīra gabaliņā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;