Krēma īriss

Klasiskas, garšīgas un vienkārši pagatavojamas konfektes kārumiem un Ziemassvētku dāvanām. Dzidrais sīrups īrisu padara vijīgu un neļauj tam pilnībā sacietēt.

45 konfektes

PT40M

45 minūtes

Atzīme (34 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta
200 ml saldā krējuma
300 g Dansukker baltā cukura
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125˚C. Gatavību var pārbaudīt, ar pilienu masas aukstā ūdenī. Ja piliens pārvēršas par mīkstu apaļu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Cepamformu 18x25 cm izmērā ieeļļo un ielej tajā īrisa masu. Novieto vēsumā uz 24 stundām, līdz īriss sastindzis. Sagriež formiņās un katru ietin sviestpapīra gabaliņā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.