Kardamona dubļu kūka ar upeņu putām

Kolosāla kūka! Tik sulīga, atsvaidzinoša un vasarīga! Izbaudi nesteidzoties!

8 porcijas

1 stunda + 4 stundas atpūtināšanai

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvīts
150 g sviesta
5 g malta kardamona
90 g Dansukker Farīna cukura
130 g Dansukker baltā cukura
3 olas
150 g kviešu miltu

Upeņu putas 
100 g mascarpone siera
100 ml saldā krējuma
45 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes upeņu sulas (apmēram 100-200 ml svaigu upeņu)
10 ml citrona sulas

Dekorēšanai
upeņu cukurs
citronmelisas vai piparmētru lapiņas
upenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

19 cm diametra kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

Sviestu pannā izkausē un sabrūnina. Pievieno kardamonu, Farīna cukuru un balto cukuru. Pa vienai iekuļ olas. Visbeidzot pievieno miltus un visu samaisa vijīgā masā.

Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20-22 minūtes. Kūkai jābūt vēl lipīgai viducī. Kūku atdzesē un tad novieto ledusskapī vismaz pāris stundas “atpūsties”. 

Tikmēr pagatavo glazūru. Visas sastāvdaļas, izņemot upeņu un citrona sulu, sakuļ.

Svaigas upenes mikserī sastrādā putriņā un izberž caur sietu. Iegūto sulu kopā ar citrona sulu pievieno krēmam. Gatavu krēmu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un veido atbilstošu kūkas dekorējuma virskārtu.

Pārkaisa ar upeņu cukuru, citronmelisu un svaigām upenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.