Kardamona dubļu kūka ar upeņu putām

Kolosāla kūka! Tik sulīga, atsvaidzinoša un vasarīga! Izbaudi nesteidzoties!

8 porcijas

PT55M

1 stunda + 4 stundas atpūtināšanai

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvīts
150 g sviesta
5 g malta kardamona
90 g Dansukker Farīna cukura
130 g Dansukker baltā cukura
3 olas
150 g kviešu miltu

Upeņu putas 
100 g mascarpone siera
100 ml saldā krējuma
45 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes upeņu sulas (apmēram 100-200 ml svaigu upeņu)
10 ml citrona sulas

Dekorēšanai
upeņu cukurs
citronmelisas vai piparmētru lapiņas
upenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

19 cm diametra kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

Sviestu pannā izkausē un sabrūnina. Pievieno kardamonu, Farīna cukuru un balto cukuru. Pa vienai iekuļ olas. Visbeidzot pievieno miltus un visu samaisa vijīgā masā.

Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20-22 minūtes. Kūkai jābūt vēl lipīgai viducī. Kūku atdzesē un tad novieto ledusskapī vismaz pāris stundas “atpūsties”. 

Tikmēr pagatavo glazūru. Visas sastāvdaļas, izņemot upeņu un citrona sulu, sakuļ.

Svaigas upenes mikserī sastrādā putriņā un izberž caur sietu. Iegūto sulu kopā ar citrona sulu pievieno krēmam. Gatavu krēmu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un veido atbilstošu kūkas dekorējuma virskārtu.

Pārkaisa ar upeņu cukuru, citronmelisu un svaigām upenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.