Garšvielu cukurs

Cukurs ar dažādām garšām ir skaists dekors un garšu papildinājums dažādiem desertiem. Tas uzlabos, izcels un papildinās ogu, citrusaugļu un citu garšvielu aromātus.

1 burciņa

PT25M

30 minūtes + laiks cepeškrāsnī

Atzīme (41 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g jebkādu ogu pēc izvēles
3 citronu vai 4 laimu miziņa
1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.

Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.

Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.

Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.

Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.

Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.