Sastāvdaļas
300 g jebkādu ogu pēc izvēles
3 citronu vai 4 laimu miziņa
1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.
Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.
Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.
Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.
Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.
Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.