Garšvielu cukurs

Cukurs ar dažādām garšām ir skaists dekors un garšu papildinājums dažādiem desertiem. Tas uzlabos, izcels un papildinās ogu, citrusaugļu un citu garšvielu aromātus.

1 burciņa

PT25M

30 minūtes + laiks cepeškrāsnī

Atzīme (40 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g jebkādu ogu pēc izvēles
3 citronu vai 4 laimu miziņa
1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.

Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.

Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.

Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.

Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.

Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.