Sastāvdaļas
300 g jebkādu ogu pēc izvēles
3 citronu vai 4 laimu miziņa
1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.
Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.
Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.
Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.
Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.
Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?