Plūškoka un citronu krēmam
Kūkai
Bezē
Dekorēšanai
Vispirms pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu, katliņā, nepārtraukti maisot, uzkarsē 3 minūtes. Noņem no plīts un pa maziem gabaliņiem iemaisa sviestu, ļaujot tam arī izkust. Izkāš caur sietiņu. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un novieto vēsumā.
Pagatavo kūku. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C. Cepešpannā izklāj 40x40 cm diametra cepampapīra loksni. Sviestu, vaniļas un parasto cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienam iekuļ olas dzeltenumus. Pievieno arī pienu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Iemaisa sviesta putas un visu rūpīgi samaisa. Masu izklāj uz cepampapīra un ar garu nazi vai konditorejas lāpstiņu izlīdzina.
Izmantojot mikseri, olas baltumus sakuļ putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz veidojas baltas putu galotnītes. Bezē masu mazliet nelīdzenā manierē izklāj virs kūkas pamatnes.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē uz restītes, tad pārdala kūku divās daļās.
Saputo putukrējumu. Zemenes sagriež mazākos gabalos. Vienu kūkas gabalu pārklāj ar putukrējumu un krēma kārtu. Pāri liek otru kūkas gabalu un arī to pārklāj ar krēmu un putukrējumu.
Dekorē ar svaigām ogām un ēdamiem ziediem pēc izvēles. Var izmantot ceriņu, gurķa, kressalātu, kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.
Šo recepti sastādīja