Sastāvdaļas
Plūškoka un citronu krēmam
100 ml plūškoka sīrupa
100 ml citrona sulas
2 olas dzeltenumi
1 ola
270 g Dansukker Ievārījuma cukura
75 g sviesta istabas temperatūrā
Kūkai
100 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
5 olas dzeltenumi
100 ml piena
120 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
Bezē
5 olas dzeltenumi
200 g Dansukker baltā cukura
Dekorēšanai
500 ml saldā krējuma
1 l zemeņu
Ogas un ēdamie ziedi pēc izvēles
Instrukcijas
Vispirms pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu, katliņā, nepārtraukti maisot, uzkarsē 3 minūtes. Noņem no plīts un pa maziem gabaliņiem iemaisa sviestu, ļaujot tam arī izkust. Izkāš caur sietiņu. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un novieto vēsumā.
Pagatavo kūku. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C. Cepešpannā izklāj 40x40 cm diametra cepampapīra loksni. Sviestu, vaniļas un parasto cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienam iekuļ olas dzeltenumus. Pievieno arī pienu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Iemaisa sviesta putas un visu rūpīgi samaisa. Masu izklāj uz cepampapīra un ar garu nazi vai konditorejas lāpstiņu izlīdzina.
Izmantojot mikseri, olas baltumus sakuļ putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz veidojas baltas putu galotnītes. Bezē masu mazliet nelīdzenā manierē izklāj virs kūkas pamatnes.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē uz restītes, tad pārdala kūku divās daļās.
Saputo putukrējumu. Zemenes sagriež mazākos gabalos. Vienu kūkas gabalu pārklāj ar putukrējumu un krēma kārtu. Pāri liek otru kūkas gabalu un arī to pārklāj ar krēmu un putukrējumu.
Dekorē ar svaigām ogām un ēdamiem ziediem pēc izvēles. Var izmantot ceriņu, gurķa, kressalātu, kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.