Bezē kūka

Pārsteidz ciemiņus ar brīnišķīgu, gaisīgu bezē kūku! Tā pildīta ar plūškoka un citronu krēmu, putukrējumu un svaigām ogām.

10-12 gabaliņi

PT1H

2 stundas

Atzīme (111 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Plūškoka un citronu krēmam
100 ml plūškoka sīrupa
100 ml citrona sulas
2 olas dzeltenumi
1 ola
270 g Dansukker Ievārījuma cukura
75 g sviesta istabas temperatūrā

Kūkai
100 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
5 olas dzeltenumi
100 ml piena
120 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera

Bezē
5 olas dzeltenumi
200 g Dansukker baltā cukura

Dekorēšanai
500 ml saldā krējuma
1 l zemeņu
Ogas un ēdamie ziedi pēc izvēles

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu, katliņā, nepārtraukti maisot, uzkarsē 3 minūtes. Noņem no plīts un pa maziem gabaliņiem iemaisa sviestu, ļaujot tam arī izkust. Izkāš caur sietiņu. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un novieto vēsumā. 

Pagatavo kūku. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C.  Cepešpannā izklāj 40x40 cm diametra cepampapīra loksni.  Sviestu, vaniļas un parasto cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienam iekuļ olas dzeltenumus. Pievieno arī pienu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Iemaisa sviesta putas un visu rūpīgi samaisa. Masu izklāj uz cepampapīra un ar garu nazi vai konditorejas lāpstiņu izlīdzina.  

Izmantojot mikseri, olas baltumus sakuļ putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz veidojas baltas putu galotnītes. Bezē masu mazliet nelīdzenā manierē izklāj virs kūkas pamatnes. 

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē uz restītes, tad pārdala kūku divās daļās.

Saputo putukrējumu. Zemenes sagriež mazākos gabalos. Vienu kūkas gabalu pārklāj ar putukrējumu un krēma kārtu. Pāri liek otru kūkas gabalu un arī to pārklāj ar krēmu un putukrējumu.

Dekorē ar svaigām ogām un ēdamiem ziediem pēc izvēles. Var izmantot ceriņu, gurķa, kressalātu,  kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.