Bezē kūka

Pārsteidz ciemiņus ar brīnišķīgu, gaisīgu bezē kūku! Tā pildīta ar plūškoka un citronu krēmu, putukrējumu un svaigām ogām.

10-12 gabaliņi

2 stundas

Atzīme (19 gab)

Sastāvdaļas

Plūškoka un citronu krēmam
100 ml plūškoka sīrupa
100 ml citrona sulas
2 olas dzeltenumi
1 ola
270 g Dansukker Ievārījuma cukura
75 g sviesta istabas temperatūrā

Kūkai
100 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
5 olas dzeltenumi
100 ml piena
120 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera

Bezē
5 olas dzeltenumi
200 g Dansukker baltā cukura

Dekorēšanai
500 ml saldā krējuma
1 l zemeņu
Ogas un ēdamie ziedi pēc izvēles

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu, katliņā, nepārtraukti maisot, uzkarsē 3 minūtes. Noņem no plīts un pa maziem gabaliņiem iemaisa sviestu, ļaujot tam arī izkust. Izkāš caur sietiņu. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un novieto vēsumā. 

Pagatavo kūku. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C.  Cepešpannā izklāj 40x40 cm diametra cepampapīra loksni.  Sviestu, vaniļas un parasto cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienam iekuļ olas dzeltenumus. Pievieno arī pienu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Iemaisa sviesta putas un visu rūpīgi samaisa. Masu izklāj uz cepampapīra un ar garu nazi vai konditorejas lāpstiņu izlīdzina.  

Izmantojot mikseri, olas baltumus sakuļ putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz veidojas baltas putu galotnītes. Bezē masu mazliet nelīdzenā manierē izklāj virs kūkas pamatnes. 

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē uz restītes, tad pārdala kūku divās daļās.

Saputo putukrējumu. Zemenes sagriež mazākos gabalos. Vienu kūkas gabalu pārklāj ar putukrējumu un krēma kārtu. Pāri liek otru kūkas gabalu un arī to pārklāj ar krēmu un putukrējumu.

Dekorē ar svaigām ogām un ēdamiem ziediem pēc izvēles. Var izmantot ceriņu, gurķa, kressalātu,  kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.