Plūškoka ziedu sīrups

Plūškoka ziedu sīrups ir maģisks un apburošs vasaras garšu kokteilis. Melnais plūškoks zied no jūnija vidum līdz jūlija sākumam, un tā ziedi ir salda aromāta pilni. Cukura sīrupā nostādināti, tie atdod visu savu smaržu dzērienam, ko vēlāk izmantot kokteiļos, limonādēs un desertos.

Aptuveni 2,5 litri

PT25M

20 minūtes + 3 dienas

Atzīme (185 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

40 plūškoka ziedu
3 citroni
2 l vāroša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā smalkā cukura
50 g citronskābes

Instrukcijas

Plūškoka ziedus noskalo, uz dvielīša nosusina un pārliek spainī vai lielā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež šķēlēs un pievieno ziediem. Pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno cukuru un rūpīgi maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno citronskābi. Trauku pārklāj ar tīru drāniņu un atstāj vēsā vietā uz 3 diennaktīm. Izkāš caur marli, uzvāra, pilda sterilās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsā vietā.

Padomi
Plūškoka ziedu sīrupam var pievienot kanēļa nūjiņu vai 1 tējkaroti sarīvēta svaiga ingvera. Plūškoka ziedu vietā var izmantot ceriņu ziedus vai upeņu lapas.

Kā pagatavot plūškoka ziedu sīrupu, noskaties te video receptē!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.