Plūškoka ziedu sīrups

Plūškoka ziedu sīrups ir maģisks un apburošs vasaras garšu kokteilis. Melnais plūškoks zied no jūnija vidum līdz jūlija sākumam, un tā ziedi ir salda aromāta pilni. Cukura sīrupā nostādināti, tie atdod visu savu smaržu dzērienam, ko vēlāk izmantot kokteiļos, limonādēs un desertos.

Aptuveni 2,5 litri

20 minūtes + 3 dienas

Atzīme (112 gab)

Sastāvdaļas

40 plūškoka ziedu
3 citroni
2 l vāroša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā smalkā cukura
50 g citronskābes

Instrukcijas

Plūškoka ziedus noskalo, uz dvielīša nosusina un pārliek spainī vai lielā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež šķēlēs un pievieno ziediem. Pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno cukuru un rūpīgi maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno citronskābi. Trauku pārklāj ar tīru drāniņu un atstāj vēsā vietā uz 3 diennaktīm. Izkāš caur marli, uzvāra, pilda sterilās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsā vietā.

Padomi
Plūškoka ziedu sīrupam var pievienot kanēļa nūjiņu vai 1 tējkaroti sarīvēta svaiga ingvera. Plūškoka ziedu vietā var izmantot ceriņu ziedus vai upeņu lapas.

Kā pagatavot plūškoka ziedu sīrupu, noskaties te video receptē!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.