Bagātie kukuļi

2 gab.
Bagātie kukuļi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 ml rupja maluma miltu
700 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
100 ml auzu pārslu
50 ml klijām
100 ml saulespuķu sēklu
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
1 tējk. sāls
4 tējk. dzeramās sodas
1 litrs sarūguša piena
75 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa

Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā mīklas bļodā. Pielej sarūgušo pienu un sīrupu, rūpīgi samaisa. Maisījuma sadala pa divām ietaukotām taisnstūrveida veidnēm. Cep krāsns vidējā daļā 200ºC apmēram stundu.

Varianti
pievieno 300 ml rīvētu burkānu vai biešu,
vai arī – 200 ml kaltētu dzērveņu,
vai arī – sarīvētu viena apelsīna mizu

Šo recepti sastādīja

Dansukker