Ar vaniļas krēmu pildītas bulciņas
Svaigas, mīkstas rauga mīklas bulciņas, pildītas ar aromātisku vaniļas krēmu, apslacītas ar kausētu sviestu un viegli apmērcētas cukurā. Rauga mīklai noteikti izmanto Dansukker dzidro sīrupu – tas ir krietni piemērotāks rauga darbināšanai un mīklas raudzēšanai par parasto, balto cukuru.
Sastāvdaļas
Vaniļas krēms
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Rauga mīkla
50 g rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
6 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g kviešu miltu
3 g sāls
Glazūra
sakulta ola+ūdens+sāls
Dekors
Kausēts sviests
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs vai
garšaugu cukurs
Instrukcijas
Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti ar nazīti atver, un ar karoti izskrāpē mīkstumu. To izšķīdina verdošā pienā.
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot putošanu, tievā strūkliņā maisījumam pievieno silto pienu.
Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, uzvāra. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un iekuļ tajā sviestu, kas sagriezts gabaliņos, pa vienam gabaliņam, līdz viss sviests izkusis. Krēmu izkāš caur sietu. Trauku ar krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.
Pagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz viss raugs izšķīdis.
Pievieno sīrupu, kardamonu, sviestu un miltus, atstājot pavisam nedaudz izmantošanai vēlāk. Mīklu mīca, līdz tā atlec no bļodas malām. Pievieno sāli un papildina ar miltiem, ja nepieciešams. Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā raudzēšanai 20-30 minūtes.
Mīklu izklāj uz iemiltotas virsmas un sadala gabaliņos pa 40 gramiem katru. Gabaliņus saveļ bumbiņā un izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Ar iemiltotu pirkstu katrā bumbiņā iespiež iedobi un mazliet pieplacina. Pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltumā vēl divas stundas uzrūgšanai.
Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Uzrūgušās bulciņas pārsmērē ar sakultu olu un iedobēs iepilda vaniļas krēmu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Kad izņemtas no krāsns, bulciņas apslaka ar ūdens un dzidrā sīrupa maisījumu attiecībā 1:1, lai bulciņas atgūtu zaudēto mitrumu.
Kad bulciņas atdzisušas, izkausē sviestu, otrā bļodiņā ieber balto cukuru, un tad maizītes apmērcē vispirms sviestā, tad – cukurā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.