Ar vaniļas krēmu pildītas bulciņas

Svaigas, mīkstas rauga mīklas bulciņas, pildītas ar aromātisku vaniļas krēmu, apslacītas ar kausētu sviestu un viegli apmērcētas cukurā. Rauga mīklai noteikti izmanto Dansukker dzidro sīrupu – tas ir krietni piemērotāks rauga darbināšanai un mīklas raudzēšanai par parasto, balto cukuru.

40 gab.

1 stunda + 2 stundas mīklas raudzēšanai

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms 
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Rauga mīkla
50 g rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
6 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g kviešu miltu
3 g sāls

Glazūra
sakulta ola+ūdens+sāls

Dekors
Kausēts sviests 
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs vai
garšaugu cukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti ar nazīti atver, un ar karoti izskrāpē mīkstumu. To izšķīdina verdošā pienā.

Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot putošanu, tievā strūkliņā maisījumam pievieno silto pienu.

Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, uzvāra. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un iekuļ tajā sviestu, kas sagriezts gabaliņos, pa vienam gabaliņam, līdz viss sviests izkusis. Krēmu izkāš caur sietu. Trauku ar krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.

Pagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz viss raugs izšķīdis.

Pievieno sīrupu, kardamonu, sviestu un miltus, atstājot pavisam nedaudz izmantošanai vēlāk. Mīklu mīca, līdz tā atlec no bļodas malām. Pievieno sāli un papildina ar miltiem, ja nepieciešams. Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā raudzēšanai 20-30 minūtes.

Mīklu izklāj uz iemiltotas virsmas un sadala gabaliņos pa 40 gramiem katru. Gabaliņus saveļ bumbiņā un izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Ar iemiltotu pirkstu katrā bumbiņā iespiež iedobi un mazliet pieplacina. Pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltumā vēl divas stundas uzrūgšanai.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Uzrūgušās bulciņas pārsmērē ar sakultu olu un iedobēs iepilda vaniļas krēmu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Kad izņemtas no krāsns, bulciņas apslaka ar ūdens un dzidrā sīrupa maisījumu attiecībā 1:1, lai bulciņas atgūtu zaudēto mitrumu.

Kad bulciņas atdzisušas, izkausē sviestu, otrā bļodiņā ieber balto cukuru, un tad maizītes apmērcē vispirms sviestā, tad – cukurā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.