Ābolu un vaniļas pīrāgi

10 pīrāgi 1 stunda
Ābolu un vaniļas pīrāgi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Vaniļas krēmam

    • 2 olas dzeltenumi
    • 3 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
    • 1 ēdamkar. kukurūzas cietes
    • 125 ml saldā krējuma
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 1 tējkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
    • 10 g sviesta istabas temperatūrā

    Pīrāgu mīklai

    • 10 kārtainās mīklas sloksnes

    Ābolu pildījumam

    • 3 āboli
    • 20 g sviesta
    • 60 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
    • 1,5 tējkar. malta kanēļa
    • 1 šķipsniņa sāls

    Dekorēšanai

    • 1 olas baltums
    • Dansukker baltais cukurs

    Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. Mīkstās putās sakuļ olas dzeltenumus, cukuru un cieti. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra un, tecinot tievā strūkliņā, iekuļ olu masā. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, uzvāra. Karsē, līdz krēms ir sabiezējis. Krēmu pārlej citā bļodā un pakāpeniski iekuļ sviestu. Novieto ledusskapī.

    Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Kārtainās mīklas sloksnes izņem no saldētavas un izkārto uz cepešplāts.

    Sagatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sakapā. Pannā izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos ābolus, brūno cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Maisot karsē 2 minūtes, tad atdzesē.

    Uz katras mīklas sloksnes vienā malā liek vienu ēdamkaroti vaniļas krēma un vienu ēdamkaroti ābolu biezeņa. Otru loksnes pusi pārloka pāri un saspiež maliņas cieši kopā.

    Olas baltumu sakuļ putās un pārsmērē pīrāgiem. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker