Ekoloģiskais cukurbiešu cukurs

Videi draudzīga, ekoloģiska lauksaimniecības produktu audzēšana pamazām no modes tendences kļūst par sabiedrības pieprasītu un plaši pārstāvētu pārtikas ražošanas nozari. Līdz šim ekoloģiskais cukurs, kas iegūts videi draudzīgā veidā, tika ražots tikai no Dienvidamerikā audzētām cukurniedrēm.

Sākot ar 2021. gadu, ar lepnumu varam piedāvāt arī cukuru, kas ražots no ekoloģiski audzētām cukurbietēm. Turklāt šīs cukurbietes ir audzētas mūsu pašu zemē - Lietuvas un Latvijas auglīgajos līdzenumos. 

Ekoloģiska cukurbiešu audzēšana atšķiras no konvencionālās un prasa no zemniekiem būtisku ieguldījumu un audzēšanas "procedūru" maiņu. Ķīmiskos pesticīdus un mākslīgos minerālmēslus, kas atvieglo audzēšanas procedūras, nomaina  dabīgs mēslojums - kūtsmēsli un komposts. Ekoloģiskas lauku apstrādes procesā nezāles tiek apkarotas mehāniski - ar iekārtām, ko darbina saules baterijas, kā arī tradicionālā veidā, kaplējot nezāles ar rokām. Šādā veidā cukurbiešu audzēšana prasa daudz vairāk laika, enerģijas un lielāku pietāti pret pašu audzēšanas procesu, taču tas ir saudzīgāks pret zemi. Ekoloģiskais cukurs ir līdzvērtīgs parastajam cukuram  kvalitātes un funkcionalitātes ziņā, taču tā ražošanā radītais iespaids uz apkārtējo vidi ir būtiski mazāks.

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.