Ekoloģiskais cukurbiešu cukurs

Videi draudzīga, ekoloģiska lauksaimniecības produktu audzēšana pamazām no modes tendences kļūst par sabiedrības pieprasītu un plaši pārstāvētu pārtikas ražošanas nozari. Līdz šim ekoloģiskais cukurs, kas iegūts videi draudzīgā veidā, tika ražots tikai no Dienvidamerikā audzētām cukurniedrēm.

Sākot ar 2021. gadu, ar lepnumu varam piedāvāt arī cukuru, kas ražots no ekoloģiski audzētām cukurbietēm. Turklāt šīs cukurbietes ir audzētas mūsu pašu zemē - Lietuvas un Latvijas auglīgajos līdzenumos. 

Ekoloģiska cukurbiešu audzēšana atšķiras no konvencionālās un prasa no zemniekiem būtisku ieguldījumu un audzēšanas "procedūru" maiņu. Ķīmiskos pesticīdus un mākslīgos minerālmēslus, kas atvieglo audzēšanas procedūras, nomaina  dabīgs mēslojums - kūtsmēsli un komposts. Ekoloģiskas lauku apstrādes procesā nezāles tiek apkarotas mehāniski - ar iekārtām, ko darbina saules baterijas, kā arī tradicionālā veidā, kaplējot nezāles ar rokām. Šādā veidā cukurbiešu audzēšana prasa daudz vairāk laika, enerģijas un lielāku pietāti pret pašu audzēšanas procesu, taču tas ir saudzīgāks pret zemi. Ekoloģiskais cukurs ir līdzvērtīgs parastajam cukuram  kvalitātes un funkcionalitātes ziņā, taču tā ražošanā radītais iespaids uz apkārtējo vidi ir būtiski mazāks.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.