Ekoloģiskais cukurbiešu cukurs
Videi draudzīga, ekoloģiska lauksaimniecības produktu audzēšana pamazām no modes tendences kļūst par sabiedrības pieprasītu un plaši pārstāvētu pārtikas ražošanas nozari. Līdz šim ekoloģiskais cukurs, kas iegūts videi draudzīgā veidā, tika ražots tikai no Dienvidamerikā audzētām cukurniedrēm.
Sākot ar 2021. gadu, ar lepnumu varam piedāvāt arī cukuru, kas ražots no ekoloģiski audzētām cukurbietēm. Turklāt šīs cukurbietes ir audzētas mūsu pašu zemē - Lietuvas un Latvijas auglīgajos līdzenumos.
Ekoloģiska cukurbiešu audzēšana atšķiras no konvencionālās un prasa no zemniekiem būtisku ieguldījumu un audzēšanas "procedūru" maiņu. Ķīmiskos pesticīdus un mākslīgos minerālmēslus, kas atvieglo audzēšanas procedūras, nomaina dabīgs mēslojums - kūtsmēsli un komposts. Ekoloģiskas lauku apstrādes procesā nezāles tiek apkarotas mehāniski - ar iekārtām, ko darbina saules baterijas, kā arī tradicionālā veidā, kaplējot nezāles ar rokām. Šādā veidā cukurbiešu audzēšana prasa daudz vairāk laika, enerģijas un lielāku pietāti pret pašu audzēšanas procesu, taču tas ir saudzīgāks pret zemi. Ekoloģiskais cukurs ir līdzvērtīgs parastajam cukuram kvalitātes un funkcionalitātes ziņā, taču tā ražošanā radītais iespaids uz apkārtējo vidi ir būtiski mazāks.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.