Zviedru tradicionālās gavēņa kūciņas Semla

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

25 g svaiga rauga
250 ml piena
1 ola
100 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
0,5 tējkarotes sāls
1 tējkarote malta kardamona
660 g kviešu miltu

Apsmērēšanai
1 ola

Pildījumam
100 g maltu mandeļu
30 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
100 ml saldā krējuma
1 apelsīna miziņa

3 glāzes putukrējuma

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Zviedrijā pirms gavēņa tradicionāli cep Semla jeb gavēņa kūciņas. Tās ir mīkstas rauga bulciņas ar mandeļu masas un putukrējuma pildījumu. Kardamons papildina maizītes garšu, bet apelsīna miziņa atsvaidzinās pildījumu.

Sadrupinātu raugu izšķīdina siltā pienā. Pievieno olas, cukuru, sakapātu sviestu, sāli, kardamonu un izsijātus miltus. Mīklu mīca, līdz tā vijīga un spoža – 10 minūtes ar rokām vai 5 minūtes virtuves kombainā. Pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz 30-40 minūtēm, līdz mīklas apjoms dubultojies.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas, viegli atspaida un sadala 16 vienādos gabalos. Izveido akurātas bumbiņas un izretina tās uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru. Paplāti novieto siltumā un ļauj vēlreiz uzrūgt, līdz bulciņu apjoms divkāršojies.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Maizītes apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsns vidējā daļā 3-4 minūtes. Atdzesē.

Katrai maizītei ar asu nazi nogriež “vāciņu”, izgrebj mazliet mīkstuma, sadrupina to un samaisa ar mandelēm, cukuru, krējumu un rīvētu apelsīna miziņu.

Saputo putukrējumu.

Bulciņas piepilda ar drupaču-mandeļu masu. Putukrējumu caur dekorēšanas tūtiņu izspiež pāri pildījumam. Pārliek ar vāciņu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Padoms!
Pildījumu var gatavot arī no gatavas marcipāna masas, samaisot to ar bulciņas drupačām un rīvētu apelsīna miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.