Sastāvdaļas
25 g svaiga rauga
250 ml piena
1 ola
100 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
0,5 tējkarotes sāls
1 tējkarote malta kardamona
660 g kviešu miltu
Apsmērēšanai
1 ola
Pildījumam
100 g maltu mandeļu
30 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
100 ml saldā krējuma
1 apelsīna miziņa
3 glāzes putukrējuma
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Zviedrijā pirms gavēņa tradicionāli cep Semla jeb gavēņa kūciņas. Tās ir mīkstas rauga bulciņas ar mandeļu masas un putukrējuma pildījumu. Kardamons papildina maizītes garšu, bet apelsīna miziņa atsvaidzinās pildījumu.
Sadrupinātu raugu izšķīdina siltā pienā. Pievieno olas, cukuru, sakapātu sviestu, sāli, kardamonu un izsijātus miltus. Mīklu mīca, līdz tā vijīga un spoža – 10 minūtes ar rokām vai 5 minūtes virtuves kombainā. Pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz 30-40 minūtēm, līdz mīklas apjoms dubultojies.
Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas, viegli atspaida un sadala 16 vienādos gabalos. Izveido akurātas bumbiņas un izretina tās uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru. Paplāti novieto siltumā un ļauj vēlreiz uzrūgt, līdz bulciņu apjoms divkāršojies.
Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Maizītes apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsns vidējā daļā 3-4 minūtes. Atdzesē.
Katrai maizītei ar asu nazi nogriež “vāciņu”, izgrebj mazliet mīkstuma, sadrupina to un samaisa ar mandelēm, cukuru, krējumu un rīvētu apelsīna miziņu.
Saputo putukrējumu.
Bulciņas piepilda ar drupaču-mandeļu masu. Putukrējumu caur dekorēšanas tūtiņu izspiež pāri pildījumam. Pārliek ar vāciņu. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Padoms!
Pildījumu var gatavot arī no gatavas marcipāna masas, samaisot to ar bulciņas drupačām un rīvētu apelsīna miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.