Sastāvdaļas
Kūkai
50-75 g mīksta sviesta
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
180 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
15 ml Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
Zemeņu biezenim
250 g zemeņu
1 citrona sula
200 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Kraukšķīgajai kārtai
Sadrupināti cepumi ar mandelēm
Olu krēmam ar vaniļu
4 olu dzeltenumi
300 ml piena
5 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g kartupeļu cietes
200 ml trekna saldā krējuma
200 g biezpiena vai svaigā siera
Pomādei
6 g želatīna + 30 ml auksta ūdens
15 g kokosriekstu tauku
70 g Dansukker gaišā sīrupa
400 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
100 g baltās šokolādes
Dansukker pūdercukurs
Cepumi vai konfektes
Instrukcijas
Kūka:
Olas un cukuru sakuļ gaisīgās putās. Pakāpeniski putās iestrādā sviestu. Samaisa miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Pārmaiņus ar ūdeni maisījumā iecilā saputotās olas. Izlej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu, diametrs apmēram 24 cm. Cep krāsns vidū 175°C apmēram 25 minūtes. Noliek kūku atdzist, tad sagriež divās kārtās.
Biezenis:
Zemenes nomazgā un sagriež. Zemeņu gabaliņus, izspiesto citrona sulu un želejas cukuru ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Turpina vārīt 30 sekundes. tad liek malā atdzist.
Olu krēms ar vaniļu:
Olu dzeltenumus, pienu, vaniļas cukuru, balto smalko cukuru un cieti liek katliņā un uzvāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot. Liek malā atdzist. Pusi no saldā krējuma saputo, līdz sāk veidoties mīksti izcilnīši. Atdzisušo olu krēmu un biezpienu vai svaigo sieru iecilā sakultajā krējumā.
Pomāde:
Ūdeni un želatīnu samaisa katliņā un silda, līdz želatīns izkūst. Pieliek kokosriekstu taukus un ļauj, lai tie izkūst. Pielej sīrupu. Noliek malā atdzist uz 15 minūtēm. Bļodā izsijā pūdercukuru un pārlej pāri padzisušo šķidrumu. Izmīca, veidojot viendabīgi mīkstu masu. Tad ieliek to plastmasas maisiņā, lai masa neizžūtu.
Notīra cepampannu (ar noņemamo sānu malu) un ieliek tajā vienu kūkas kārtu. Pārsmērē to ar trešo daļu no olu krēma. Liek pāri zemeņu biezeni, izlīdzinot tā, lai biezenis piekļautos kūkas malām. Pārber pāri sadrupinātos mandeļu cepumus. Virsū liek otro kūkas kārtu. To pārsmērē ar atlikušo olu krēmu, izlīdzinot virsmu. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
Tad saputo atlikušo krējumu, līdz tas sāk veidot mīkstus izcilnīšus. Pomādi izrullē lielā apaļā aplī. Pārsmērē saputoto krējumu pāri kūkai. Kūkai pa virsu pārklāj pomādi un nogriež liekās malas.
Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un ieliek dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un zīmē greznojumus uz kūkas. Pārkaisa nedaudz pūdercukura. Pēc vēlēšanās grezno ar saldumiem.
Kūku var pasniegt arī kā saldo ēdienu atsevišķos deserta traukos. Nogriež attiecīga lieluma kūkas gabalu un ieliek deserta traukā. Pārliek pāri nedaudz olu krēma un pēc tam nedaudz zemeņu kompota. Dekorē ar saputotu krējumu un sadrupinātiem mandeļu cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.