Ziemassvētku zvaigzne

Sulīgs Ziemassvētku kēkss zvaigznes formā, kas izgatavots no raudzētas kviešu mīklas ar bagātīgu pildījumu, kura sastāvā ir tumšā šokolāde, apelsīni, niedru cukurs un kanēlis. Garšas meistardarbs!

Apmēram 15-20 gabaliņi

Apmēram 2 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g rauga
150 ml piena istabas temperatūrā
150 ml dabiska jogurta, 3% tauku
100 g sviesta istabas temperatūrā 
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
6 g malta kardamona
1 ola
480-540 g kviešu miltu
2 g sāls

Pildījumam
80 g tumšās šokolādes
125 g sviesta istabas temperatūrā 
70 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
9 g malta kanēļa
1 apelsīna miziņa, rīvēta
45 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
3 g kukurūzas vai kartupeļu cietes

Glazūrai
1 ola + šķipsniņa sāls + ūdens
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Mīklas bļodā sadrupina raugu un pievieno siltu pienu. Maisa, līdz raugs izšķīst.

Pievieno jogurtu, sviestu, sīrupu, kardamonu un olas un izmaisa. Pievieno gandrīz visus kviešu miltus un samīca mīklu gludu un spīdīgu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un kviešu miltus un mīca, līdz mīkla atlec no bļodas malām.

Pārklāj ar dvielīti un novieto siltā vietā 20-30 minūtes, lai mīkla uzrūgst.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Šokolādi smalki sakapā un virtuves kombainā sastrādā kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Mīklu izliek uz miltiem apkaisītas galda virsmas un sadala četrās vienādās daļās. Katru daļu izrullē 25 cm diametra apļa formā, izmantojot šablonu.  

Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, kārto pirmo mīklas loksni. Pildījumu sadala trīs daļās un pirmo daļu izklāj uz pirmās loksnes. Pāri klāj otro mīklas loksni un pārklāj ar pildījumu arī to. Kad uzklāta pēdējā loksne, tai pildījumu neliek virsū.

Pa visu kliņģera perimetru izveido 16 iegriezumus no centra uz ārpusi, apmēram 2 cm attālumā no centra. Izveidotās loksnītes pa divām apgriež rotējot vienu no otras un galus saspiež kopā.

Atstāj uzrūgt zem dvielīša apmēram 45 minūtes. Noregulē cepeškrāsni uz 225 °C.

Apsmērē kēksa  zvaigzni ar sakultu olu un apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 15-20 minūtes. Atstāj atdzist uz režģa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.