Sastāvdaļas
100 g rupji sasmalcinātu riekstu
150 g sakapātu žāvētu vīģu
100 g rozīņu
150 g sakapātu žāvētu aprikožu
250 g kviešu miltu
200 g rudzu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 ēd. kar. eļļas
200 ml piena
Instrukcijas
Samaisa sausās sastāvdaļas ar riekstiem, vīģēm, rozīnēm un aprikozēm. Pievieno sīrupu, eļļu un pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Sadala mīklu divās daļās un veido apaļas bulciņas (aptuveni 15 centimetru diametrā). Uzliek bulciņas uz plāts ar cepamo papīru. Iegriež plāceņa virspusē krustu, sadalot katru plāceni četrās daļās.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C aptuveni 12 minūtes. Pasniedz atdzisušus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.