Ziemassvētku kūka

Ziemassvētku kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
25 g rauga
75 ml Dansukker baltā cukura
1 ml sāls
1 t.kar. drupināta kardamona
500 ml miltu

Pildījumam
50 g mandeļu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
75 g sviesta vai margarīna
1/4-1/2 g safrāna vai rīvētas apelsīna miziņas

Dekorēšanai
1 ola
1-2 ēd.kar. Dansukker brūnā niedru cukura

Izkausē sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un uzkarsē 37 °C. Bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru, sāli un kardamonu. Izšķīdina piena sviesta maisījumā. Iestrādā miltus, līdz mīkla nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu uzrūgt.

Sastrādā visas pildījuma sastāvdaļas.

Mīklu uz iemiltota galda izrullē apmēram 25x50 cm loksnē. Pārklāj ar pildījumu. Sarullē, izveido spirāli, ievieto ietaukotā 24 cm diametra cepampannā. Pārklāj un atstāj uz 1 stundu.

Kūku pārklāj ar saputotas olas glazūru un pārkaisa ar niedru cukuru. Cep krāsnī 200 °C apmēram 20 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker