Ziemassvētku kūka

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
25 g rauga
75 ml Dansukker baltā cukura
1 ml sāls
1 t.kar. drupināta kardamona
500 ml miltu

Pildījumam
50 g mandeļu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
75 g sviesta vai margarīna
1/4-1/2 g safrāna vai rīvētas apelsīna miziņas

Dekorēšanai
1 ola
1-2 ēd.kar. Dansukker brūnā niedru cukura

Instrukcijas

Izkausē sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un uzkarsē 37 °C. Bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru, sāli un kardamonu. Izšķīdina piena sviesta maisījumā. Iestrādā miltus, līdz mīkla nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu uzrūgt.

Sastrādā visas pildījuma sastāvdaļas.

Mīklu uz iemiltota galda izrullē apmēram 25x50 cm loksnē. Pārklāj ar pildījumu. Sarullē, izveido spirāli, ievieto ietaukotā 24 cm diametra cepampannā. Pārklāj un atstāj uz 1 stundu.

Kūku pārklāj ar saputotas olas glazūru un pārkaisa ar niedru cukuru. Cep krāsnī 200 °C apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.