Ziemassvētku kūka

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
25 g rauga
75 ml Dansukker baltā cukura
1 ml sāls
1 t.kar. drupināta kardamona
500 ml miltu

Pildījumam
50 g mandeļu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
75 g sviesta vai margarīna
1/4-1/2 g safrāna vai rīvētas apelsīna miziņas

Dekorēšanai
1 ola
1-2 ēd.kar. Dansukker brūnā niedru cukura

Instrukcijas

Izkausē sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un uzkarsē 37 °C. Bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru, sāli un kardamonu. Izšķīdina piena sviesta maisījumā. Iestrādā miltus, līdz mīkla nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu uzrūgt.

Sastrādā visas pildījuma sastāvdaļas.

Mīklu uz iemiltota galda izrullē apmēram 25x50 cm loksnē. Pārklāj ar pildījumu. Sarullē, izveido spirāli, ievieto ietaukotā 24 cm diametra cepampannā. Pārklāj un atstāj uz 1 stundu.

Kūku pārklāj ar saputotas olas glazūru un pārkaisa ar niedru cukuru. Cep krāsnī 200 °C apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.