Sastāvdaļas
50 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
25 g rauga
75 ml Dansukker baltā cukura
1 ml sāls
1 t.kar. drupināta kardamona
500 ml miltu
Pildījumam
50 g mandeļu miltu
100 ml Dansukker pūdercukura
75 g sviesta vai margarīna
1/4-1/2 g safrāna vai rīvētas apelsīna miziņas
Dekorēšanai
1 ola
1-2 ēd.kar. Dansukker brūnā niedru cukura
Instrukcijas
Izkausē sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un uzkarsē 37 °C. Bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru, sāli un kardamonu. Izšķīdina piena sviesta maisījumā. Iestrādā miltus, līdz mīkla nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu uzrūgt.
Sastrādā visas pildījuma sastāvdaļas.
Mīklu uz iemiltota galda izrullē apmēram 25x50 cm loksnē. Pārklāj ar pildījumu. Sarullē, izveido spirāli, ievieto ietaukotā 24 cm diametra cepampannā. Pārklāj un atstāj uz 1 stundu.
Kūku pārklāj ar saputotas olas glazūru un pārkaisa ar niedru cukuru. Cep krāsnī 200 °C apmēram 20 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.