Ziemassvētku kēkss

Klasisks, tradicionāls kēkss, kuru cep labu laiku pirms Ziemassvētkiem, lai tas labi savilktos ar visām smaržām un garšām. Mirtumu kēksam piešķir ruma šļaksti, bet bagātīgo garšu nodrošina žāvēti augļi, apelsīnu ievārījums un piparkūku garšvielas.

Atzīme (36 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Augļu maisījumam
70 g cukurota ingvera
250 g lielās gaišo rozīņu
350 g lielās tumšo rozīņu
150 g žāvētu plūmju
150 g žāvētas aprikozes
250 g žāvētas dzērvenes
150 g apelsīnu ievārījuma
1 citrons
1 apelsīns
150 g ruma
2 ēdamkar. vaniļas cukura
2 ēdamkar. kanēļa

Mīklai
320 g miltu
1 ēdamkar. kanēļa
1 tējkar. muksatrieksta
0,5 tējkar.  kardamona
1 tējkar.  cepamā pulvera
250 g sviesta
100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
6 olas
Šķipsna sāls

Glazūrai
100 g Dansukker baltā pūdercukura
1 ēdamkar. apelsīna sulas
Rozmarīna zaļumi un dzērvenes dekorēšanai

Instrukcijas

Iepriekšējā vakarā palielā bļodā ar vāku ieber rozīnes, dzērvenes, sasmalcinātas aprikozes un plūmes. Pievieno citrona un apelsīna miziņas un sulu, rumu, ievārījumu, garšvielas un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa, uzliek vāku un līdz nākamajai dienai ļauj garšām "sadraudzēties". Ja vēlas, klāt var pievienot sasmalcinātus riekstus.

Nākamajā dienā vienā bļodā sajauc miltus, garšvielas un cepamo pulveri. Otrā bļodā ar mikseri saputo mīkstu sviestu ar cukuru baltā masā. Turpinot kult, pa vienai pievieno olas. Pieber miltus ar garšvielām, kas gaida otrā bļodā. Visbeidzot – pievieno augļu maisījumu un rūpīgi izmaisa viendabīgā masā.

Kēksa formas malas ieziež ar sviestu. Mīklu liek sagatavotajā veidnē un izlīdzina. Formu ar mīklu liek 130 °C karstā cepeškrāsnī un cep trīsarpus līdz četras stundas.

Kēksu izņem no veidnes un atdzesē uz restēm, lai kēksa pamatnei piekļūtu gaiss. Kēksu apslaka ar rumu vai brendiju. To var atkārtot ik pēc 3-7 dienām. Pirms pasniegšanas pārsmērē ar aprikožu džemu, dekorē ar marcipānu, mandelēm, konservētām ogām un šokolādes skaidiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.