Sastāvdaļas
200 g mīksta sviesta via margarīna
100 ml Dansukker baltā cukura
1 tbsp Dansukker Vaniļas cukura
450 ml miltu
Pārtikas krāsvielas
Kūku dekori, konfektes
Instrukcijas
Sviestu vai margarīnu uzputo ar elektrisko putotāju. Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla kļūst drupana. Drupačas izber uz iemiltotas virsmas un samīca mīklā. Sadala gabalos lācīšu izveidošanai (skat. recepti Piparkūku lācīši).
Ja vēlaties brūnas krāsas mīklu, 50 ml miltu varat aizvietot ar kakao pulveri. Balto cukuru var aizvietot ar Muscovado cukuru, lai dažādotu garšu un krāsu.
Mīklu sarullē bumbiņās un stienīšos un saliek pēc iecerētās formas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē uz restītes. Dekorē ar konfektēm. Ja vēlas, cepumus var saspraust uz kociņiem, izveidojot nūjiņcepumus. Uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.