Ziemassvētku joku cepumi

Ziemassvētku joku cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 g mīksta sviesta via margarīna
100 ml Dansukker baltā cukura
1 tbsp Dansukker Vaniļas cukura
450 ml miltu
Pārtikas krāsvielas
Kūku dekori, konfektes

Sviestu vai margarīnu uzputo ar elektrisko putotāju. Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla kļūst drupana. Drupačas izber uz iemiltotas virsmas un samīca mīklā. Sadala gabalos lācīšu izveidošanai (skat. recepti Piparkūku lācīši).

Ja vēlaties brūnas krāsas mīklu, 50 ml miltu varat aizvietot ar kakao pulveri. Balto cukuru var aizvietot ar Muscovado cukuru, lai dažādotu garšu un krāsu.

Mīklu sarullē bumbiņās un stienīšos un saliek pēc iecerētās formas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē uz restītes. Dekorē ar konfektēm. Ja vēlas, cepumus var saspraust uz kociņiem, izveidojot nūjiņcepumus. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker