Piparkūku lācīši

30 gab.
Piparkūku lācīši
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 ml saldā krējuma
400 ml Dansukker brūnā niedru cukura
150 ml Dansukker Gaišā sīrupa
1 t.kar. malta ingvera
1 t.kar. malta kanēļa
2 ½ t.kar. dzeramās sodas
1 ēd.kar. ūdens
1.1 l miltu

Krējumu, cukuru, sīrupu un garšvielas samaisa. Sodu izšķīdina ūdenī un pievieno maisījumam. Iestrādā miltus un mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Atstāj uz nakti vēsumā.

Mīklu sadala čedtrās daļās. No tām jāizveido 10 lielākus gabalus ķermenim, 10 mazliet mazākus gabalus galvai, kopumā 40 mazus gabaliņos rokām un kājām, un 20 gabaliņus acīm. Rokas un kājas veido, sarullējot stienīšos, bet pārējās daļas – bumbiņās. Savieno visas daļas, veidojot lācīšus uz cepampapīru pārklātas pannas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Tūlīt pēc izņemšanas no krāsns katram lācītim lejasdaļā iespiež koka irbulīti un atstāj, lai atdziest. Rotā ar pūdercukuru.

Mīklu var cept arī kā parastos piparkūku cepumus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker