Sastāvdaļas
200 g mīksta sviesta via margarīna
100 ml Dansukker baltā cukura
1 tbsp Dansukker Vaniļas cukura
450 ml miltu
Pārtikas krāsvielas
Kūku dekori, konfektes
Instrukcijas
Sviestu vai margarīnu uzputo ar elektrisko putotāju. Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla kļūst drupana. Drupačas izber uz iemiltotas virsmas un samīca mīklā. Sadala gabalos lācīšu izveidošanai (skat. recepti Piparkūku lācīši).
Ja vēlaties brūnas krāsas mīklu, 50 ml miltu varat aizvietot ar kakao pulveri. Balto cukuru var aizvietot ar Muscovado cukuru, lai dažādotu garšu un krāsu.
Mīklu sarullē bumbiņās un stienīšos un saliek pēc iecerētās formas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē uz restītes. Dekorē ar konfektēm. Ja vēlas, cepumus var saspraust uz kociņiem, izveidojot nūjiņcepumus. Uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.