Sastāvdaļas
200 g mīksta sviesta via margarīna
100 ml Dansukker baltā cukura
1 tbsp Dansukker Vaniļas cukura
450 ml miltu
Pārtikas krāsvielas
Kūku dekori, konfektes
Instrukcijas
Sviestu vai margarīnu uzputo ar elektrisko putotāju. Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla kļūst drupana. Drupačas izber uz iemiltotas virsmas un samīca mīklā. Sadala gabalos lācīšu izveidošanai (skat. recepti Piparkūku lācīši).
Ja vēlaties brūnas krāsas mīklu, 50 ml miltu varat aizvietot ar kakao pulveri. Balto cukuru var aizvietot ar Muscovado cukuru, lai dažādotu garšu un krāsu.
Mīklu sarullē bumbiņās un stienīšos un saliek pēc iecerētās formas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē uz restītes. Dekorē ar konfektēm. Ja vēlas, cepumus var saspraust uz kociņiem, izveidojot nūjiņcepumus. Uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.