Ziemassvētku eglītes kapkeiki

Mīlīgi šokolādes kēksiņi ar koši zaļu krēma “cepurīti” ienes Ziemassvētku noskaņu ikvienā mājā. Pagatavo tos bērniem uz skolas pasākumu vai paņem līdzi uz darbu uzcienāt kolēģus!

15 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (48 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kēksiņi
100 g sviesta
100 ml piena
120 g kviešu miltu
20 g kakao pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
35 g sakapātas šokolādes (piena vai tumšās pēc izvēles)
3 olas
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Virskārta
75 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g svaigā siera
Zaļās pārtikas krāsvielas
Pāris pilieni piparmētru eļļas (pēc izvēles)

Dekorēšana
Cukura dekori

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sviestu izkausē un iemaisa pienā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un sakapātu šokolādi. 

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā tajās sauso maisījumu, bet pēc tam – sviesta un piena maisījumu. Rūpīgi visu izmaisa. 

Kēksiņu formas piepilda līdz 2/3 no to tilpuma un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Izceptos kēksiņus atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ krēmīgā masā. Iekuļ svaigo sieru un pievieno pāris pilienus zaļās pārtikas krāsvielas un, ja vēlas, piparmētru eļļu. Pildījumu liek dekorēšanas tūbiņā ar roboto uzgali. Pildījumu uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas uz katra kēksiņa izspiež krēma cepurīti.

Dekorē ar cukura dekoriem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.