Sastāvdaļas
Kēksiņi
100 g sviesta
100 ml piena
120 g kviešu miltu
20 g kakao pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
35 g sakapātas šokolādes (piena vai tumšās pēc izvēles)
3 olas
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Virskārta
75 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g svaigā siera
Zaļās pārtikas krāsvielas
Pāris pilieni piparmētru eļļas (pēc izvēles)
Dekorēšana
Cukura dekori
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sviestu izkausē un iemaisa pienā.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un sakapātu šokolādi.
Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā tajās sauso maisījumu, bet pēc tam – sviesta un piena maisījumu. Rūpīgi visu izmaisa.
Kēksiņu formas piepilda līdz 2/3 no to tilpuma un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Izceptos kēksiņus atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ krēmīgā masā. Iekuļ svaigo sieru un pievieno pāris pilienus zaļās pārtikas krāsvielas un, ja vēlas, piparmētru eļļu. Pildījumu liek dekorēšanas tūbiņā ar roboto uzgali. Pildījumu uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas uz katra kēksiņa izspiež krēma cepurīti.
Dekorē ar cukura dekoriem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.