Sastāvdaļas
240 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g mīksta sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums
Bezē masai
2 olu baltumi
65 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
10 g piparkūku garšvielu
Instrukcijas
Bļodā samaisa miltus un pūdercukuru. Pievieno sadrupinātu taukvielu un ar dakšiņu masu saspaida drupanā konsistencē. Pievieno olas dzeltenumus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Olu baltumus puto stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa cukuru un garšvielas.
Mīklu izrullē taisnstūra formā, apm. 50 x 30 cm. Bezē masu pārsmērē pāri. Sarullē. Liek ledusskapī uz pusstundu, ļaujot mīkla pilnībā atdzist. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Mīklas rulli sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Liek tās uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.