Sastāvdaļas
125 g nesālītu zemesriekstu
50 g konservēta ingvera
100 g sviesta
50 g saldā zemesriekstu sviesta
100 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ola
350 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
Instrukcijas
Šokolādi sasmalcina un sajauc ar zemesriekstiem. Ingveru sīki sasmalcina. Sviestu sakuļ ar zemesriekstu sviestu, cukuru un olu. Maisījumam pievieno miltus, cepamo pulveri, ingveru un pusi no šokolādes – zemesriekstu masas. Izveido bumbiņas un apviļā tās atlikušajā šokolādes – zemesriekstu maisījumā. Cepumus izkārto uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep cepeškrāsnī 175°C aptuveni 13 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.