Zemeņu torte ar marakujas biezeni

8-10 gab. 2 stundas
Zemeņu torte ar marakujas biezeni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kūkas pamatnei

    • 4 olas
    • 180 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 100 g kviešu miltu
    • 100 g kartupeļu cietes
    • 2 tējkar. cepamā pulvera
    • 1 l zemeņu
    • Marakujas biezenis
    • Vaniļas krēms

    Dekorēšanai

    • 300 ml saldā krējuma
    • 1 l dažādu svaigu ogu

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Olas ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Atlikušās sastāvdaļas bļodā sastrādā kopā un iemaisa olu maisījumā. Ietauko 19 cm diametra kūkas formu. Ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Ar koka irbulīti pārbauda kūkas gatavību. Atdzesē istabas temperatūrā.

    Zemeņu pusītes sagriež šķēlītēs un atliek malā līdz dekorēšanai. Pagatavo marakujas augļa biezeni un vaniļas krēmu.

    Kad kūkas biskvīts pilnībā atdzisis, to ar asu maizes nazi sagriež trīs horizontālās plāksnēs. Apakšējo plāksni liek uz servējamā šķīvja. Pārklāj ar vaniļas krēmu un izkārto zemeņu šķēlītes. Virsū liek nākamo plāksni. To noklāj ar marakujas biezeni un zemeņu šķēlītēm. Pārklāj ar pēdējo biskvīta plāksni un visu kūku apsmērē ar vaniļas krēmu. Dekorē ar zemenēm un citām ogām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker