Zeltainie cepumi

850 g

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu
100 g kviešu pilngraudu miltu
100g auzu pārslu
300 g mandeļu skaidiņu
250 g sviesta
1 ola
250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
60 g kaltētu dzērveņu
6 g cepamā pulvera

Instrukcijas

Sviestu saputo kopā ar sīrupu, pievieno olu. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri, auzu pārslām, pilngraudu miltiem, mandeļu skaidiņām un kaltētām dzērvenēm. Abas masas savieno.

Cepumu mīklu veido stienīšos 2 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un noliek saldētavā uz 15 minūtēm. Kad mīkla iesalusi, stienīšus sagriež šķēlītēs un kārto uz plāts. Cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.