Sastāvdaļas
150 g kviešu miltu
100 g kviešu pilngraudu miltu
100g auzu pārslu
300 g mandeļu skaidiņu
250 g sviesta
1 ola
250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
60 g kaltētu dzērveņu
6 g cepamā pulvera
Instrukcijas
Sviestu saputo kopā ar sīrupu, pievieno olu. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri, auzu pārslām, pilngraudu miltiem, mandeļu skaidiņām un kaltētām dzērvenēm. Abas masas savieno.
Cepumu mīklu veido stienīšos 2 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un noliek saldētavā uz 15 minūtēm. Kad mīkla iesalusi, stienīšus sagriež šķēlītēs un kārto uz plāts. Cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.