Sastāvdaļas
Karameles mērce
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
50 g sviesta
3 g sāls pārslu
Zefīriem
30 g kukurūzas cietes
40 g Dansukker pūdercukura
20 g želatīna pulvera
300 ml ūdens
425 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi
Cepampannas izklāšanai
Cepamā eļļa
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, saldo krējumu, sīrupu, sviestu un sāli uzkarsē katliņā ar biezu pamatni, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Atsevišķā traukā samaisa kukurūzas cieti un pūdercukuru. Ietauko cepamformu 20x30 cm izmērā ar nelielu daudzumu eļļas. Ietaukoto formu pārkaisa ar nedaudz cietes-cukura maisījuma, lieko daudzumu izpurinot ārā.
Sagatavo želatīnu: želatīna pulveri pārlej ar 100 ml ūdens un izkausē karstā ūdens peldē. Kad želatīns izkusis, trauku noņem no plīts, bet želatīna bļodiņu atstāj virs katliņa siltumā.
Sagatavo sīrupu: balto cukuru, sīrupu un 200 ml ūdens lej lielākā katlā un uzkarsē līdz 127 °C.
Sagatavo olu baltumus: Kad sīrups sasniedz 115 °C, saputo olu baltumus.
Kad sīrups sasniedzis 127 °C temperatūras atzīmi, to noņem no plīts. Karstajā sīrupā veikli iekuļ želatīna maisījumu.
Nepārtraucot enerģiski putot, karsto cukura sīrupu ar želatīnu tievā strūkliņā lej olu baltumos. Turpina putot apmēram 7–10 minūtes, līdz masa kļuvusi gaisīga un viegla. Tad iemaisa divas trešdaļas karameļu mērces (ja mērce jau sabiezējusi, to atkal uzsilda).
Maisījumu lej silikona formā. Ar eļļā apmērcētu silikona lāpstiņu vai pirkstiem masu izlīdzina pa visu formu. Pārlej atlikušo karameļu mērci un ar dakšiņu, naža galu vai irbulīti “sazīmē” rakstus.
Atdzesē istabas temperatūrā 1-2 stundas. Ar ieeļļotu nazi sagriež gabalos Katru gabaliņu apvārta pūdercukurā.
Uzglabā ledusskapī noslēgtā polietilēna (zip-lock) maisiņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.