Zefīri ar sāļo karameli

Zefīru pagatavošanai būs nepieciešams jaudīgs virtuves kombains, jo masa jāputo ilgi un pamatīgi. Toties rezultāts ir neatsverams – perfekti gards!

30 gabaliņi

PT55M

1 stunda + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Karameles mērce
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
50 g sviesta
3 g sāls pārslu

Zefīriem
30 g kukurūzas cietes
40 g Dansukker pūdercukura
20 g želatīna pulvera
300 ml ūdens
425 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi

Cepampannas izklāšanai
Cepamā eļļa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, saldo krējumu, sīrupu, sviestu un sāli uzkarsē katliņā ar biezu pamatni, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. 

Atsevišķā traukā samaisa kukurūzas cieti un pūdercukuru. Ietauko cepamformu  20x30 cm izmērā ar nelielu daudzumu eļļas. Ietaukoto formu pārkaisa ar nedaudz cietes-cukura maisījuma, lieko daudzumu izpurinot ārā.  

Sagatavo želatīnu: želatīna pulveri pārlej ar  100 ml ūdens un izkausē karstā ūdens peldē. Kad želatīns izkusis, trauku noņem no plīts, bet želatīna bļodiņu atstāj virs katliņa siltumā.

Sagatavo sīrupu: balto cukuru, sīrupu un 200 ml ūdens lej lielākā katlā un uzkarsē līdz 127 °C.

Sagatavo olu baltumus: Kad sīrups sasniedz 115 °C, saputo olu baltumus. 

Kad sīrups sasniedzis 127 °C temperatūras atzīmi, to noņem no plīts. Karstajā sīrupā veikli iekuļ želatīna maisījumu. 

Nepārtraucot enerģiski putot, karsto cukura sīrupu ar želatīnu tievā strūkliņā lej olu baltumos. Turpina putot apmēram 7–10 minūtes, līdz masa kļuvusi gaisīga un viegla. Tad iemaisa divas trešdaļas karameļu mērces (ja mērce jau sabiezējusi, to atkal uzsilda). 

Maisījumu lej silikona formā. Ar eļļā apmērcētu silikona lāpstiņu vai pirkstiem masu izlīdzina pa visu formu. Pārlej atlikušo karameļu mērci un ar dakšiņu, naža galu vai irbulīti “sazīmē” rakstus. 

Atdzesē istabas temperatūrā 1-2 stundas. Ar ieeļļotu nazi sagriež gabalos Katru gabaliņu apvārta pūdercukurā. 

Uzglabā ledusskapī noslēgtā polietilēna (zip-lock) maisiņā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.