Vīnes ābolu strūdele

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
1 tējk. eļļas
1 šķipsna sāls
remdens ūdens
1,2 kg stingru ābolu
60 g Dansukker kanēļa cukura
50 g sviesta
100 g maltu lazdu riekstu vai mandeļu (vai kviešu rīvmaizes)
Dansukker pūdercukurs

 

Instrukcijas

Samīca mīklu no miltiem, eļļas, sāls un tik daudz remdena ūdens, lai veidotos elastīga, gluda mīkla. Mīklu saveļ bumbā, apsmērē ar nelielu eļļas daudzumu, apsedz un ļauj vismaz ½ stundu nobriest. Kad nobridusi, mīklu izrullē un liek uz tīra dvielīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Ar rokām mīklu vienmērīgi izstiepj visos virzienos, līdz tā ir pavisam plāna. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež daiviņās, daiviņas – plānās šķēlītēs, samaisa ar kanēļcukuru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210°C. Uz mīklas liek nelielas sviesta piciņas. Uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē riekstus (rīvmaizi apcep 2 ēd.kar. sviesta), atdzesē un pārkaisa mīklai. Ābolu šķēlītes uzliek uz 2/3 mīklas, vienu garo malu atstājot brīvu. Ar dvieļa palīdzību satin ciešā rullī, aizloka galus. Liek uz plāts un cep ~ ½ stundu. Izcepto strūdeli izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz karstu kopā ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.