Vīnes ābolu strūdele

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
1 tējk. eļļas
1 šķipsna sāls
remdens ūdens
1,2 kg stingru ābolu
60 g Dansukker kanēļa cukura
50 g sviesta
100 g maltu lazdu riekstu vai mandeļu (vai kviešu rīvmaizes)
Dansukker pūdercukurs

 

Instrukcijas

Samīca mīklu no miltiem, eļļas, sāls un tik daudz remdena ūdens, lai veidotos elastīga, gluda mīkla. Mīklu saveļ bumbā, apsmērē ar nelielu eļļas daudzumu, apsedz un ļauj vismaz ½ stundu nobriest. Kad nobridusi, mīklu izrullē un liek uz tīra dvielīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Ar rokām mīklu vienmērīgi izstiepj visos virzienos, līdz tā ir pavisam plāna. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež daiviņās, daiviņas – plānās šķēlītēs, samaisa ar kanēļcukuru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210°C. Uz mīklas liek nelielas sviesta piciņas. Uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē riekstus (rīvmaizi apcep 2 ēd.kar. sviesta), atdzesē un pārkaisa mīklai. Ābolu šķēlītes uzliek uz 2/3 mīklas, vienu garo malu atstājot brīvu. Ar dvieļa palīdzību satin ciešā rullī, aizloka galus. Liek uz plāts un cep ~ ½ stundu. Izcepto strūdeli izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz karstu kopā ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.