Vēžveidīgo risotto

2 personam
Vēžveidīgo risotto
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 g kapātu zaļo sparģeļu
170 g krabju nūjiņu
200 g notīrītu garneļu
2 smalki sakapātas šalotes
25 g sviesta
200 g tvaicētu rīsu
500 ml ūdens
2 ēd. kar. dārzeņu buljona
200 ml baltvīna
200 g rīvēta Vesterbotenas siera (var aizstāt ar citu cieto sieru)
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
25 g smalki sagrieztu diļļu
6 sagriezti kokteiļtomāti

Mērcei
100 g liesa krējuma
2 ēd. kar. tomātu mērces
2–3 tējk. Dansukker pūdercukura

Traukā sajauc mērces sastāvdaļas un ievieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

Ieliek sparģeļu gabaliņus sālītā, vārītā ūdenī. Nolej ūdeni. Nolej ūdeni no krabju nūjiņām. Katliņā karsē sīpolus un sviestu. Pievieno rīsus un apmaisot vāra. Pievieno vīnu un vāra tik ilgi, līdz vīns ievārās rīsos. Sajauc ūdeni ar buljonu. Pielej 100–200 ml buljona un apmaisot vāra. Kad buljons izvārījies, pievieno vēl. Turpina, līdz viss buljons ir ievārījies. Apmaisa risotto, lai nepiedeg pie katliņa dibena. Pievieno sieru un ķiploku un kārtīgi samaisa. Pievieno sparģeļus, vēžveidīgos un dilles.

 

Garnē ar tomātu šķēlītēm. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker