Sastāvdaļas
100 g kapātu zaļo sparģeļu
170 g krabju nūjiņu
200 g notīrītu garneļu
2 smalki sakapātas šalotes
25 g sviesta
200 g tvaicētu rīsu
500 ml ūdens
2 ēd. kar. dārzeņu buljona
200 ml baltvīna
200 g rīvēta Vesterbotenas siera (var aizstāt ar citu cieto sieru)
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
25 g smalki sagrieztu diļļu
6 sagriezti kokteiļtomāti
Mērcei
100 g liesa krējuma
2 ēd. kar. tomātu mērces
2–3 tējk. Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Traukā sajauc mērces sastāvdaļas un ievieto ledusskapī līdz pasniegšanai.
Ieliek sparģeļu gabaliņus sālītā, vārītā ūdenī. Nolej ūdeni. Nolej ūdeni no krabju nūjiņām. Katliņā karsē sīpolus un sviestu. Pievieno rīsus un apmaisot vāra. Pievieno vīnu un vāra tik ilgi, līdz vīns ievārās rīsos. Sajauc ūdeni ar buljonu. Pielej 100–200 ml buljona un apmaisot vāra. Kad buljons izvārījies, pievieno vēl. Turpina, līdz viss buljons ir ievārījies. Apmaisa risotto, lai nepiedeg pie katliņa dibena. Pievieno sieru un ķiploku un kārtīgi samaisa. Pievieno sparģeļus, vēžveidīgos un dilles.
Garnē ar tomātu šķēlītēm. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.