Sastāvdaļas
Biskvītam
185 g kviešu miltu
40 g kukurūzas cietes
100 g Dansukker cukurbiešu ekoloģiskā cukura
2 tējkarotes (7 g) cepamā pulvera
1/2 tējkarotes (3 g) sodas
1 tējkarote (10 g) ābolu etiķa
šķipsniņa sāls
5 g vaniļas cukura
240 ml sojas piena dzēriena
50 ml neitrālas eļļas (piemēram, rapšu)
Pralinē pastai
380 g lazdu riekstu
250 g Dansukker cukurbiešu ekoloģiskā cukura
60 g ūdens
Krēmam
225 ml sojas piena dzēriena (vai kāda cita alternatīva piena dzēriena)
25 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura
20 g kakao sviesta
55 g pralinē pastas
10 g kukurūzas cietes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC temperatūru.
Pagatavo biskvītu. Bļodā sajauc etiķi kopā ar 180 ml alternatīvā piena dzēriena, samaisa un atstāj malā uz 5 minūtēm. Tikmēr atsevišķā bļodā sasver miltus, cieti, cukuru, sodu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli. Samaisa. Pie etiķa un piena dzēriena masas pievieno eļļu un atlikušos 60 ml sojas piena. Samaisa un savieno kopā ar miltiem.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo pralinē pastu. Lazdu riekstus apgrauzdē cepeškrāsnī 8 minūtes. Riekstus izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un ar rokām paberzē, lai nolobās atlēkušās miziņas. Lielā katlā liek cukuru, tad ūdeni un uzkarsē līdz 116 ºC temperatūrai.
Tikmēr pannu, uz kuras pēc tam izbērs gatavos riekstus, izklāj ar cepamo papīru. Kad temperatūra sasniegusi 116 ºC, pievieno lazdu riekstus un samazina uguni. Ar koka karoti turpina maisīt, līdz cukurs apkārt katram riekstam izveidojies par spīdīgu un gaišu karameli. Kad rieksti ir spīdīgi, uzreiz tos noņem no uguns un izber uz iepriekš sagatavotās pannas. Atdzesē.
Kad rieksti atdzisuši, tos vairākās daļās liek krūzes blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Daļu riekstu sablendē smalkās drupačās un saglabā dekorēšanai.
Pagatavo riekstu krēmu. Katliņā lej piena dzērienu, muskovado un vaniļas cukuru, pralinē pastu, kukurūzas cieti un tikai uzsilda, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pie masas pievieno kakao sviestu un izmaisa. Noņem no uguns un ļauj atdzist istabas temperatūrā.
Kad visas sastāvdaļas atdzisušas, veido ruleti. Vispirms uz biskvīta vienmērīgi izsmērē pralinē pastu, tad to pārklāj ar krēmu un sarullē. Atstāj 2 ēdamkarotes krēma, ar ko apsmērēt ārpusi. Novieto ledusskapī līdz rītam. Nākamajā dienā ruleti apsmērē ar krēmu un pārkaisa ar pralinē riekstiem.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.