Vasarīgā siera kūka ar citroniem un plūmēm

10 šķēles apmēram 1,5 stundas + 4 stundas saldētavā
Izsmalcināta siera kūka ar plūmju pildījumu un gardu, kraukšķīgu cepumu pamatni. Plūmju pildījumam izmantotais želejas cukurs “Multi” ļauj sarecināt pildījumu biezā želejā, bet dzidrais sīrups padara siera masu krēmīgu, maigu un vijīgu. Gatavo un baudi!
Vasarīgā siera kūka ar citroniem un plūmēm
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 8 cepumi Digestive vai citi
    • 40 g sviesta
    • 40 g griķu

    Plūmju želeja

    • 200 g plūmju
    • 50 g baltvīna
    • 95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
    • 40 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)

    Citronu siera masa

    • 3 olu dzeltenumi
    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 40 g glikozes sīrupa
    • 15 ml citrona sulas
    • 0,5 citrona sulas
    • 300 g krēmsiera
    • 300 ml saldā krējuma

    Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.

    Pagatavo plūmju želeju. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.

    Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), mazu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.

    Pagatavo siera masu. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Saldo krējumu saputo un iecilā siera masā.

    Kūkas pamatni un želejas viduskārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.

    Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker