Vasarīgā siera kūka ar citroniem un plūmēm

Izsmalcināta siera kūka ar plūmju pildījumu un gardu, kraukšķīgu cepumu pamatni. Plūmju pildījumam izmantotais želejas cukurs “Multi” ļauj sarecināt pildījumu biezā želejā, bet dzidrais sīrups padara siera masu krēmīgu, maigu un vijīgu. Gatavo un baudi!

10 šķēles

apmēram 1,5 stundas + 4 stundas saldētavā

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
8 cepumi Digestive vai citi.
40 g sviesta
40 g griķu

Plūmju želeja
200 g plūmju
50 g baltvīna
95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
40 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)

Citronu siera masa
3 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g glikozes sīrupa
15 ml citrona sulas
0,5 citrona sulas
300 g krēmsiera
300 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.

Pagatavo plūmju želeju. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.

Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), mazu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.

Pagatavo siera masu. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Saldo krējumu saputo un iecilā siera masā.

Kūkas pamatni un želejas viduskārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.

Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.