Sastāvdaļas
Mīklai
180 g miltu
50 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums
Pildījumam
500 ml saldā krējuma
100 ml svaigi spiestas citrona vai laima sulas
90 g Dansukker pūdercukura
25-35 g kartupeļu cietes
Dekorēšanai
500 g ogas pēc izvēles
Pasniedz kopā ar putukrējumu
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas sastrādā un izklāj cepamajā kūkas formā. Atstāj saldētavā uz 30 minūtēm. Cep 20 minūtes cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā, tad ļauj atdzist.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa katliņā un vāra, līdz masa sāk biezēt. Atdzesē un pārlej kūkas pamatnei. Nolīdzina kūkas maliņas, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz kopā ar putukrējumu.
Ar šo recepti var pagatavot arī mazos ogu groziņus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.