Vasaras torte

6-8 porcijas
Vasaras torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai
180 g miltu
50 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta vai margarīna
1olas dzeltenuma

Pildījumam
500 ml saldā krējuma
100 ml svaigi spiestas citrona vai laima sulas
90 g Dansukker pūdercukura 25-35 g kartupeļu cietes

Dekorēšanai
500 g ogas pēc izvēles

Pasniedz kopā ar putukrējumu 

Mīklas sastāvdaļas sastrādā un izklāj cepamajā kūkas formā. Atstāj saldētavā uz 30 minūtēm. Cep 20 minūtes cepeškrāsns vidējā daļā 175°C temperatūrā, tad ļauj atdzist.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa katliņā un vāra, līdz masa sāk biezēt. Atdzesē un pārlej kūkas pamatnei. Nolīdzina kūkas maliņas, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz kopā ar putukrējumu.

Ar šo recepti var pagatavot arī mazos ogu groziņus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker