Sastāvdaļas
Mīklai
180 g miltu
50 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums
Pildījumam
500 ml saldā krējuma
100 ml svaigi spiestas citrona vai laima sulas
90 g Dansukker pūdercukura
25-35 g kartupeļu cietes
Dekorēšanai
500 g ogas pēc izvēles
Pasniedz kopā ar putukrējumu
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas sastrādā un izklāj cepamajā kūkas formā. Atstāj saldētavā uz 30 minūtēm. Cep 20 minūtes cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā, tad ļauj atdzist.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa katliņā un vāra, līdz masa sāk biezēt. Atdzesē un pārlej kūkas pamatnei. Nolīdzina kūkas maliņas, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz kopā ar putukrējumu.
Ar šo recepti var pagatavot arī mazos ogu groziņus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.