Vasaras saldā zupa

Aukstā zupa vasarā no augļiem un ogām! Pasniedz saldo ēdienu kopā ar atsvaidzinošiem ledus gabaliņiem.

4-6 porcijas

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
2-3 svaigi piparmētras zariņi
250 g melleņu
125 g zemeņu
250 g gabaliņos sagriezta un no sēklām atbrīvota arbūza
Ledus kubiņi

Dekorēšanai
Ogas un arbūza gabaliņi

Instrukcijas

Uzvāra sīrupu kopā ar vaniļas cukuru, ūdeni un piparmētru. Pēc vārīšanas piparmētru lapas izņem. Ogas un arbūzu ar blenderi sasmalcina šķidrā, viendabīgā masā un pievieno sīrupa maisījumam. Zupu liek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti. Deserta traukos liek ledus kubiņus un pārlej pāri zupu. Dekorē ar ogām un arbūza gabaliņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.