Vasaras kēksi

Aptuveni 12 keksi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kviešu miltu

Pildījumam
75 – 100 g svaigu ogu
vai
100 – 150 g smalki sakapātu rabarberu
vai
ar kanēli apkaisītas ābolu šķēlītes

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un cukuru. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pamazām olu masā iestrādā miltu un piena maisījumus, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīklu uz nakti atstās ledusskapī, kēksi būs gaisīgāki un labāk pacelsies. Mīklai pievieno svaigas ogas, sakapātos rabarberus vai ābolu šķēlītes. Gatavo mīklu liek kēksu formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C aptuveni 12 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.