Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kviešu miltu
Pildījumam
75 – 100 g svaigu ogu
vai
100 – 150 g smalki sakapātu rabarberu
vai
ar kanēli apkaisītas ābolu šķēlītes
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un cukuru. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pamazām olu masā iestrādā miltu un piena maisījumus, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīklu uz nakti atstās ledusskapī, kēksi būs gaisīgāki un labāk pacelsies. Mīklai pievieno svaigas ogas, sakapātos rabarberus vai ābolu šķēlītes. Gatavo mīklu liek kēksu formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C aptuveni 12 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.