Vasaras kēksi - Receptes

Vasaras kēksi

Aptuveni 12 keksi
Vasaras kēksi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kviešu miltu

Pildījumam
75 – 100 g svaigu ogu
vai
100 – 150 g smalki sakapātu rabarberu
vai
ar kanēli apkaisītas ābolu šķēlītes

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un cukuru. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pamazām olu masā iestrādā miltu un piena maisījumus, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīklu uz nakti atstās ledusskapī, kēksi būs gaisīgāki un labāk pacelsies. Mīklai pievieno svaigas ogas, sakapātos rabarberus vai ābolu šķēlītes. Gatavo mīklu liek kēksu formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C aptuveni 12 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;