Vasaras kēksi

Aptuveni 12 keksi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kviešu miltu

Pildījumam
75 – 100 g svaigu ogu
vai
100 – 150 g smalki sakapātu rabarberu
vai
ar kanēli apkaisītas ābolu šķēlītes

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un cukuru. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pamazām olu masā iestrādā miltu un piena maisījumus, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīklu uz nakti atstās ledusskapī, kēksi būs gaisīgāki un labāk pacelsies. Mīklai pievieno svaigas ogas, sakapātos rabarberus vai ābolu šķēlītes. Gatavo mīklu liek kēksu formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C aptuveni 12 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.