Vasaras čatnijs

Vasaras čatnijs
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 250 g skābo ķiršu
  • 250 g tomātu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Eļļa
  • 0,25 svaiga čili pipara
  • 50 ml balzametiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 naža gals sarkano piparu
  • 100 g Dansukker Farīna cukura

Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni (noblanšē), novelk miziņas, sagriež gabaliņos. Nomizo, sakapā un uz pannas apcep sīpolu un ķiploku. Sarkano čili noskalo, izņem sēklas un smalki sasmalcina vai sarīvē.

Visas sastāvdaļas liek katliņā un vāra 25-30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker