Vaniļas saldējums

Apmēram 1 litrs 30 minūtes + 5 stundas saldētavā
Mājās gatavots vaniļas saldējums var izklausīties pārāk vienkārši, tomēr tas ir ļoti garšīgs. Turklāt tas labi garšo ar citām piedevām. Ēd savu vaniļas saldējumu kopā ar svaigām ogām, augļiem un šokolādes mērci.
Vaniļas saldējums
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 8 olu dzeltenumi
  • 130-170 g Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 300 ml piena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 280 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej lēzenā traukā ar plānām sieniņām un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas. Gatavu saliek porciju trauciņos vai vafeļu glāzītēs.

Šo recepti sastādīja

Dansukker