Vaniļas saldējums

Mājās gatavots vaniļas saldējums var izklausīties pārāk vienkārši, tomēr tas ir ļoti garšīgs. Turklāt tas labi garšo ar citām piedevām. Ēd savu vaniļas saldējumu kopā ar svaigām ogām, augļiem un šokolādes mērci.

Apmēram 1 litrs

PT25M

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (50 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

8 olu dzeltenumi
130-170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej lēzenā traukā ar plānām sieniņām un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas. Gatavu saliek porciju trauciņos vai vafeļu glāzītēs.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.