Vaniļas saldējums

Mājās gatavots vaniļas saldējums var izklausīties pārāk vienkārši, tomēr tas ir ļoti garšīgs. Turklāt tas labi garšo ar citām piedevām. Ēd savu vaniļas saldējumu kopā ar svaigām ogām, augļiem un šokolādes mērci.

Apmēram 1 litrs

PT25M

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

8 olu dzeltenumi
130-170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej lēzenā traukā ar plānām sieniņām un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas. Gatavu saliek porciju trauciņos vai vafeļu glāzītēs.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.