Vaniļas saldējums

Mājās gatavots vaniļas saldējums var izklausīties pārāk vienkārši, tomēr tas ir ļoti garšīgs. Turklāt tas labi garšo ar citām piedevām. Ēd savu vaniļas saldējumu kopā ar svaigām ogām, augļiem un šokolādes mērci.

Apmēram 1 litrs

PT25M

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

8 olu dzeltenumi
130-170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej lēzenā traukā ar plānām sieniņām un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas. Gatavu saliek porciju trauciņos vai vafeļu glāzītēs.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.