Sastāvdaļas
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
250 ml kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kausēta sviesta vai margarīna
Glazūrai
300 ml Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sviesta vai margarīna
50 ml piena
Dekorēšanai
50 g grauzdētu mandeļu pārslu
Instrukcijas
Olas un cukuru sakuļ gaisīgās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iemaisa olu putās. Iemaisa mīksto taukvielu.
Izlej maisījumu ietaukotā seklā 20 x 30 cm lielā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 20 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra.
Katliņā sajauc glazūras sastāvdaļas un uzvāra maisījumu. Apsmērē ar to plātsmaizi, un virsū uzkaisa mandeļu pārslas. Sagriež mazākos taisnstūrveida gabalos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.