Vaniļas kūka cepešpannā

Apm. 20 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
450 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g kviešu miltu
15 g cepamā pulvera
175 ml karsta ūdens
125 g sasmalcinātu lazdu riekstu

Pildījumam
250 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
50 g Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

Cepešpannu aptuveni 20 x 30 cm izmērā ietauko un viegli apber ar miltiem. Olas un cukuru saputo gaisīgās putās. Miltus un cepamo pulveri samaisa un iecilā saputotajās olās. Pielej karstu ūdeni. Ielej maisījumu cepešpannā un pārkaisa pāri lazdu riekstus. Cep krāsns vidū 200°C 35-40 minūtes. Izņem no plīts un noliek atdzist.
Sviestu vai margarīnu un pienu ieliek katliņā un uz karstas uguns ļauj vārīties apmēram 2 minūtes. Pieliek vaniļas cukuru. Pārgriež kūku 2 kārtās un piesūcina abas kārtas ar piena šķidrumu. Saliek abas kārtas atkal kopā. Tai kārtai, kurā ir lazdu rieksti, jāpaliek virspusē. Pasniedzot kūku svinīgā gadījumā, to var pārklāt ar putukrējumu un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.