Vaniļas kūka cepešpannā - Receptes

Vaniļas kūka cepešpannā

Apm. 20 gab.
Vaniļas kūka cepešpannā
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

5 olas
450 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g kviešu miltu
15 g cepamā pulvera
175 ml karsta ūdens
125 g sasmalcinātu lazdu riekstu

Pildījumam
250 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
50 g Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Cepešpannu aptuveni 20 x 30 cm izmērā ietauko un viegli apber ar miltiem. Olas un cukuru saputo gaisīgās putās. Miltus un cepamo pulveri samaisa un iecilā saputotajās olās. Pielej karstu ūdeni. Ielej maisījumu cepešpannā un pārkaisa pāri lazdu riekstus. Cep krāsns vidū 200°C 35-40 minūtes. Izņem no plīts un noliek atdzist.
Sviestu vai margarīnu un pienu ieliek katliņā un uz karstas uguns ļauj vārīties apmēram 2 minūtes. Pieliek vaniļas cukuru. Pārgriež kūku 2 kārtās un piesūcina abas kārtas ar piena šķidrumu. Saliek abas kārtas atkal kopā. Tai kārtai, kurā ir lazdu rieksti, jāpaliek virspusē. Pasniedzot kūku svinīgā gadījumā, to var pārklāt ar putukrējumu un svaigām ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;