Sastāvdaļas
450 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g kviešu miltu
15 g cepamā pulvera
175 ml karsta ūdens
125 g sasmalcinātu lazdu riekstu
Pildījumam
250 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
50 g Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Cepešpannu aptuveni 20 x 30 cm izmērā ietauko un viegli apber ar miltiem. Olas un cukuru saputo gaisīgās putās. Miltus un cepamo pulveri samaisa un iecilā saputotajās olās. Pielej karstu ūdeni. Ielej maisījumu cepešpannā un pārkaisa pāri lazdu riekstus. Cep krāsns vidū 200°C 35-40 minūtes. Izņem no plīts un noliek atdzist.
Sviestu vai margarīnu un pienu ieliek katliņā un uz karstas uguns ļauj vārīties apmēram 2 minūtes. Pieliek vaniļas cukuru. Pārgriež kūku 2 kārtās un piesūcina abas kārtas ar piena šķidrumu. Saliek abas kārtas atkal kopā. Tai kārtai, kurā ir lazdu rieksti, jāpaliek virspusē. Pasniedzot kūku svinīgā gadījumā, to var pārklāt ar putukrējumu un svaigām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.