Sastāvdaļas
3 olas
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml kviešu miltu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml verdoša ūdens
Pildījumam
125 g sviesta vai margarīna
100 ml piena
3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Rotājumam
100 ml drupinātu riekstu
50 ml drupinātas piena šokolādes
Instrukcijas
Ieziež apaļu formu. Sakarsē krāsni līdz 200°C.
Sakuļ olas un cukuru irdenās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi iejauc mīklu. Pielej ūdeni.
Ielej mīklu formā un pārkaisa ar sasmalcinātajiem riekstiem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 40 minūtes. Silto kūku pārkaisa ar šokolādes drumslām. Ļauj, lai tā uz restēm atdziest.
Sajauc taukvielas un pienu katliņā un ļauj intensīvi vārīties 3 minūtes. Piemaisa klāt vaniļas cukuru.
Sagriež kūku uz pusēm un izklāj maisījumu uz abām virsmām. Saliek kūku kopā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.