Vaniļas kūka

apm. 8 gabali

Atzīme (78 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml kviešu miltu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml verdoša ūdens

Pildījumam
125 g sviesta vai margarīna
100 ml piena
3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Rotājumam
100 ml drupinātu riekstu
50 ml drupinātas piena šokolādes

Instrukcijas

Ieziež apaļu formu. Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Sakuļ olas un cukuru irdenās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi iejauc mīklu. Pielej ūdeni.

Ielej mīklu formā un pārkaisa ar sasmalcinātajiem riekstiem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 40 minūtes. Silto kūku pārkaisa ar šokolādes drumslām. Ļauj, lai tā uz restēm atdziest.

Sajauc taukvielas un pienu katliņā un ļauj intensīvi vārīties 3 minūtes. Piemaisa klāt vaniļas cukuru.

Sagriež kūku uz pusēm un izklāj maisījumu uz abām virsmām. Saliek kūku kopā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.