Valriekstu kukuļi

2 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas


Rudzu ieraugam
150 ml ūdens
200 g rudzu miltu
100 g svaigi sarīvēta ābola

Vakarā
100 g iepriekš pagatavota rudzu ierauga
300 ml ūdens
300 ml cieto kviešu graudu miltu

500 g nomizotu, sarīvētu ābolu
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura

200 ml sasmalcinātu rudzu graudu
300 ml karsta ūdens

No rīta
Ieraugs, ābolu maisījums un izmērcētie rudzi
700 ml cieto kviešu graudu miltu
200 ml rudzu miltu
200 ml griķu pārslu
200 ml saulespuķu sēklu
200 g valriekstu
100 ml linsēklu
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
3 tējk. sāls

Instrukcijas

Ierauga pagatavošana

Ūdeni uzsilda līdz 35°C. Iemaisa tajā miltus un sarīvēto ābolu. Maisījumu ievieto divlitru burkā ar vāku. Burku trīs dienas uzglabā vietā, kur ir 26-30°C, piemēram, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ar izslēgtu karstumu. Vienreiz dienā burkas saturu apmaisa.

Ceturtajā dienā ieraugu izkasa no burkas un ieliek mīklas bļodā. Pievieno 200 g miltu un 200 ml ūdens, kas uzsildīts līdz 35°C. Rūpīgi apmaisa un notur vēl 24 stundas 26-30°C. Piektajā dienā ieraugs ir gatavs. To uzglabā ledusskapī. Tur tas var stāvēt vienu nedēļu. Pēc tam tas jāpabaro ar 100 ml ūdens un 200 g miltu.

Maizes pagatavošana

Vakarā
Bļodā samaisa ieraugu un ūdeni, iemaisa miltus. Bļodu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi. Atstāj uz nakti 25°C, piemēram, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ar izslēgtu karstumu. Sarīvēto ābolu samaisa ar Muscovado cukuru un ievieto ledusskapī. Sasmalcinātos rudzu graudus aplej ar vārošu ūdeni un atstāj, lai izmirkst.

No rīta
Lielā bļodā samaisa ieraugu, ābolu maisījumu un izmērcētos rudzus. Pievieno atlikušās sastāvdaļas, visu rūpīgi samaisa. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj uzbriest, līdz mīkla dubultojusies apjomā (2-3 stundas). Mīklu sadala pa divām ietaukotām taisnstūrveida veidnēm ar tilpumu 2 l katra. Viegli pārkaisa virsmu ar rudzu miltiem. Atstāj uzbriest vēl 1 stundu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250°C. Veidnes ieliek cepškrāsns apakšējā daļā, samazina temperatūru līdz 200°C un cep, līdz kukuļa iekšpuse sasniedz 98°C. Tas aizņems apmēram stundu. Ja kukulīša iekšpuses temperatūra būs zemāka, maize būs mitra. Pēc cepšanas izņem kukuļus no veidnēm un noliek uz režģa atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.