Sastāvdaļas
Vafelēm
4 olas
300 g miltu
0,5 tējkar. dzeramās sodas
2 ēd.kar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g izkausēta sviesta
600 ml piena
Sāļajai karameļu mērcei
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
50 g sviesta
300 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls pārslu
Instrukcijas
Vafelēm
Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā bļodā iemaisa miltus, sodu un cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu samaisa. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Iecilā olbaltuma putas. Vafeles cep vafeļu panniņā. Pasniedz kopā ar banāniem, ogām un saldējumu. Pārlej ar karameļu mērci.
Sāļajai karameļu mērcei
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, lej katliņā. Lēnām silda, ik pa laikam apmaisot, līdz viss ir izšķīdis. Temperatūru palielina un, kad masa dubultojusies, pievieno saldo krējumu. Vāra 2-3 minūtes. Noņem no plīts un pievieno sāli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.