Vafeles ar sāļo karameli, banāniem un ogām

Apmēram 16 porcijas

PT40M

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vafelēm
4 olas
300 g miltu
0,5 tējkar. dzeramās sodas
2 ēd.kar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g izkausēta sviesta
600 ml piena

Sāļajai karameļu mērcei
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
50 g sviesta
300 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls pārslu

Instrukcijas

Vafelēm
Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā bļodā iemaisa miltus, sodu un cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu samaisa. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Iecilā olbaltuma putas. Vafeles cep vafeļu panniņā. Pasniedz kopā ar banāniem, ogām un saldējumu. Pārlej ar karameļu mērci.

Sāļajai karameļu mērcei
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, lej katliņā. Lēnām silda, ik pa laikam apmaisot, līdz viss ir izšķīdis. Temperatūru palielina un, kad masa dubultojusies, pievieno saldo krējumu. Vāra 2-3 minūtes. Noņem no plīts un pievieno sāli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.