Sastāvdaļas
Vafelēm
4 olas
300 g miltu
0,5 tējkar. dzeramās sodas
2 ēd.kar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g izkausēta sviesta
600 ml piena
Sāļajai karameļu mērcei
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
50 g sviesta
300 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls pārslu
Instrukcijas
Vafelēm
Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā bļodā iemaisa miltus, sodu un cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu samaisa. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Iecilā olbaltuma putas. Vafeles cep vafeļu panniņā. Pasniedz kopā ar banāniem, ogām un saldējumu. Pārlej ar karameļu mērci.
Sāļajai karameļu mērcei
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, lej katliņā. Lēnām silda, ik pa laikam apmaisot, līdz viss ir izšķīdis. Temperatūru palielina un, kad masa dubultojusies, pievieno saldo krējumu. Vāra 2-3 minūtes. Noņem no plīts un pievieno sāli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.