Vafeles ar sāļo karameli, banāniem un ogām

Apmēram 16 porcijas

PT40M

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vafelēm
4 olas
300 g miltu
0,5 tējkar. dzeramās sodas
2 ēd.kar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g izkausēta sviesta
600 ml piena

Sāļajai karameļu mērcei
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
50 g sviesta
300 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls pārslu

Instrukcijas

Vafelēm
Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā bļodā iemaisa miltus, sodu un cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu samaisa. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Iecilā olbaltuma putas. Vafeles cep vafeļu panniņā. Pasniedz kopā ar banāniem, ogām un saldējumu. Pārlej ar karameļu mērci.

Sāļajai karameļu mērcei
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, lej katliņā. Lēnām silda, ik pa laikam apmaisot, līdz viss ir izšķīdis. Temperatūru palielina un, kad masa dubultojusies, pievieno saldo krējumu. Vāra 2-3 minūtes. Noņem no plīts un pievieno sāli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.