Tumšā kūka ar kokosriekstu karameles glazūru

Apm. 20 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker tumšā Muscovado
200 g mīksta sviesta
60 g kakao pulvera
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g sāls
200 g kviešu miltu

Kokosriekstu karameles glazūrai
400 g kokosriekstu pulvera
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
280 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 ml saldā krējuma
125 g sviesta vai margarīna

Instrukcijas

Sakuļ olas un Muscovado. Pieliek sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Iemaisa miltus. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas 30 x 40 cm, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 200°C apmēram 15 minūtes.
Pa to laiku karameles sastāvdaļas ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Tad pārsmērē karameles masu kūkai pāri un turpina kūku cept vēl 10 minūtes.
Noliek kūku atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Tos uzglabā hermētiskā traukā, katru gabalu atdalot ar papīru.

Šo kūku var sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.