Sastāvdaļas
5 olas
500 g Dansukker tumšā Muscovado
200 g mīksta sviesta
60 g kakao pulvera
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g sāls
200 g kviešu miltu
Kokosriekstu karameles glazūrai
400 g kokosriekstu pulvera
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
280 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 ml saldā krējuma
125 g sviesta vai margarīna
Instrukcijas
Sakuļ olas un Muscovado. Pieliek sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Iemaisa miltus. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas 30 x 40 cm, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 200°C apmēram 15 minūtes.
Pa to laiku karameles sastāvdaļas ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Tad pārsmērē karameles masu kūkai pāri un turpina kūku cept vēl 10 minūtes.
Noliek kūku atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Tos uzglabā hermētiskā traukā, katru gabalu atdalot ar papīru.
Šo kūku var sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.