Tradicionālais egnogs

4 porcijas

PT25M

20 minūtes

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Egnogs (eggnog) ir piena vai olu piena punšs - bagātīgs, atdzesēts, saldināts dzēriens uz piena bāzes. Tradicionāli tam pievieno pienu, krējumu, cukuru, saputotus olu baltumus un olu dzeltenumus. Dzērienam var pievienot, piemēram, brendiju, rumu, viskiju vai burbonu.

Tradicionālais
6 olas dzeltenumi
130 g Dansukker niedru cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
150 ml piena
3-4 cl brendija

Bezalkoholiskais variants
Pienu un brendiju aizvieto ar:
200 ml mandeļu piena
2/3 apelsīna miziņas

Instrukcijas

Olas dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.

Pievieno pienu un brendiju vai arī tā bezalkoholiskos variantus. Kārtīgi sakuļ.

Lej četrās glāzēs, ja vēlas pasniegt atdzesētu, vai arī katliņā pāris minūtes uzkarsē un pasniedz termoizturīgā glāzē vai krūzē. Virsū pārkaisa ar pūdercukuru un niedru cukuru.

Padoms! Brendija vietā izmēģiniet egnogu papildināt ar limončello!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.