Sastāvdaļas
Egnogs (eggnog) ir piena vai olu piena punšs - bagātīgs, atdzesēts, saldināts dzēriens uz piena bāzes. Tradicionāli tam pievieno pienu, krējumu, cukuru, saputotus olu baltumus un olu dzeltenumus. Dzērienam var pievienot, piemēram, brendiju, rumu, viskiju vai burbonu.
Tradicionālais
6 olas dzeltenumi
130 g Dansukker niedru cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
150 ml piena
3-4 cl brendija
Bezalkoholiskais variants
Pienu un brendiju aizvieto ar:
200 ml mandeļu piena
2/3 apelsīna miziņas
Instrukcijas
Olas dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.
Pievieno pienu un brendiju vai arī tā bezalkoholiskos variantus. Kārtīgi sakuļ.
Lej četrās glāzēs, ja vēlas pasniegt atdzesētu, vai arī katliņā pāris minūtes uzkarsē un pasniedz termoizturīgā glāzē vai krūzē. Virsū pārkaisa ar pūdercukuru un niedru cukuru.
Padoms! Brendija vietā izmēģiniet egnogu papildināt ar limončello!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.