Sastāvdaļas
Egnogs (eggnog) ir piena vai olu piena punšs - bagātīgs, atdzesēts, saldināts dzēriens uz piena bāzes. Tradicionāli tam pievieno pienu, krējumu, cukuru, saputotus olu baltumus un olu dzeltenumus. Dzērienam var pievienot, piemēram, brendiju, rumu, viskiju vai burbonu.
Tradicionālais
6 olas dzeltenumi
130 g Dansukker niedru cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
150 ml piena
3-4 cl brendija
Bezalkoholiskais variants
Pienu un brendiju aizvieto ar:
200 ml mandeļu piena
2/3 apelsīna miziņas
Instrukcijas
Olas dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.
Pievieno pienu un brendiju vai arī tā bezalkoholiskos variantus. Kārtīgi sakuļ.
Lej četrās glāzēs, ja vēlas pasniegt atdzesētu, vai arī katliņā pāris minūtes uzkarsē un pasniedz termoizturīgā glāzē vai krūzē. Virsū pārkaisa ar pūdercukuru un niedru cukuru.
Padoms! Brendija vietā izmēģiniet egnogu papildināt ar limončello!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.