Sastāvdaļas
Kūka
200 g kakao
500 ml piena
75 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
250 g sviesta vai margarīna
300 g Dansukker smalkā cukura
4 olas
700 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījums
400 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
Garnējums
1 zaļa marcipāna plāksnīte (Odense)
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
dzeltena un melna pārtikas krāsviela
50 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Uzlieciet uz plāts cepamo papīru. Ar taukvielām iesmērējiet papīru un uzkaisiet rīvmaizi.
Katliņā samaisiet kakao ar pienu un cukuru un uzvāriet. Ļaujiet atdzist. Saputojiet taukvielas ar cukuru vieglā, gaisīgā masā. Pa vienai pievienojiet olas. Samaisiet kviešu miltus ar vaniļas cukuru, piena maisījumu un cepamo pulveri līdz veidojas mīkla. Uzlejiet mīklu uz plāts. Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 30 minūtes.
Izņemiet kūku un nolieciet uz papīra atdzist. Sajauciet pildījuma sastāvdaļas. No kūkas izgrieziet traktora kontūru un divus riteņus. Sadaliet visas trīs daļas uz pusēm un uzsmērējiet pildījumu uz katras pusītes. Otru kūkas pusi uzlieciet virsū. Traktora kontūru noklājiet ar zaļo marcipānu. Nogrieziet liekās marcipāna malas.
Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Ceturtdaļu mandeļu masas samaisiet ar dzelteno pārtikas krāsvielu, pārējo daļu ar melno krāsvielu. Izrullējiet plānu mandeļu masas kārtiņu. Noklājiet riteņus ar melno mandeļu masu un no dzeltenās masas izgrieziet apļus, kurus uzlieciet uz riteņiem. Pēc vēlēšanās garnējiet torti ar atlikušo marcipānu un kausētu šokolādi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.