Sastāvdaļas
Kūka
200 g kakao
500 ml piena
75 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
250 g sviesta vai margarīna
300 g Dansukker smalkā cukura
4 olas
700 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījums
400 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
Garnējums
1 zaļa marcipāna plāksnīte (Odense)
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
dzeltena un melna pārtikas krāsviela
50 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Uzlieciet uz plāts cepamo papīru. Ar taukvielām iesmērējiet papīru un uzkaisiet rīvmaizi.
Katliņā samaisiet kakao ar pienu un cukuru un uzvāriet. Ļaujiet atdzist. Saputojiet taukvielas ar cukuru vieglā, gaisīgā masā. Pa vienai pievienojiet olas. Samaisiet kviešu miltus ar vaniļas cukuru, piena maisījumu un cepamo pulveri līdz veidojas mīkla. Uzlejiet mīklu uz plāts. Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 30 minūtes.
Izņemiet kūku un nolieciet uz papīra atdzist. Sajauciet pildījuma sastāvdaļas. No kūkas izgrieziet traktora kontūru un divus riteņus. Sadaliet visas trīs daļas uz pusēm un uzsmērējiet pildījumu uz katras pusītes. Otru kūkas pusi uzlieciet virsū. Traktora kontūru noklājiet ar zaļo marcipānu. Nogrieziet liekās marcipāna malas.
Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Ceturtdaļu mandeļu masas samaisiet ar dzelteno pārtikas krāsvielu, pārējo daļu ar melno krāsvielu. Izrullējiet plānu mandeļu masas kārtiņu. Noklājiet riteņus ar melno mandeļu masu un no dzeltenās masas izgrieziet apļus, kurus uzlieciet uz riteņiem. Pēc vēlēšanās garnējiet torti ar atlikušo marcipānu un kausētu šokolādi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.