Torte „Traktors”

apm. 10 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kūka
200 g kakao
500 ml piena
75 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
250 g sviesta vai margarīna
300 g Dansukker smalkā cukura
4 olas
700 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
3 tējkarotes cepamā pulvera

Pildījums
400 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura

Garnējums
1 zaļa marcipāna plāksnīte (Odense)
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
dzeltena un melna pārtikas krāsviela
50 g tumšās šokolādes

Instrukcijas

Uzlieciet uz plāts cepamo papīru. Ar taukvielām iesmērējiet papīru un uzkaisiet rīvmaizi.

Katliņā samaisiet kakao ar pienu un cukuru un uzvāriet. Ļaujiet atdzist. Saputojiet taukvielas ar cukuru vieglā, gaisīgā masā. Pa vienai pievienojiet olas. Samaisiet kviešu miltus ar vaniļas cukuru, piena maisījumu un cepamo pulveri līdz veidojas mīkla. Uzlejiet mīklu uz plāts. Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 30 minūtes.

Izņemiet kūku un nolieciet uz papīra atdzist. Sajauciet pildījuma sastāvdaļas. No kūkas izgrieziet traktora kontūru un divus riteņus. Sadaliet visas trīs daļas uz pusēm un uzsmērējiet pildījumu uz katras pusītes. Otru kūkas pusi uzlieciet virsū. Traktora kontūru noklājiet ar zaļo marcipānu. Nogrieziet liekās marcipāna malas.

Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Ceturtdaļu mandeļu masas samaisiet ar dzelteno pārtikas krāsvielu, pārējo daļu ar melno krāsvielu. Izrullējiet plānu mandeļu masas kārtiņu. Noklājiet riteņus ar melno mandeļu masu un no dzeltenās masas izgrieziet apļus, kurus uzlieciet uz riteņiem. Pēc vēlēšanās garnējiet torti ar atlikušo marcipānu un kausētu šokolādi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.